KHO: ajanvarauspalvelujen myynti on arvonlisäverollista

25.8.2016  |  Uutiset, Verotus

KHO antoi 19.8.2016 päätöksen taltio 3441 terveydenhuollon yrityksen A Oy:n myymien ajanvarauspalvelujen arvonlisäverokäsittelystä. A Oy:llä oli Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston myöntämä yksityisestä terveydenhuollosta annetussa laissa tarkoitettu lupa. A Oy myi ajanvarauspalvelut toiselle yksityisestä terveydenhuollosta annetussa laissa tarkoitetulle terveydenhuollon palvelujen antajalle.

KHO katsoi, että A Oy:n oli suoritettava arvonlisäveroa ajanvarauspalvelusta veloitettavista vastikkeista. Pelkän ajanvarauspalvelun myyntiä ei pidetty terveyden- tai sairaanhoitopalveluna eikä näihin palveluihin läheisesti liittyvänä toimena.

Ajanvarauspalveluja ei ole ennen KHO:n päätöstä pidetty arvonlisäverollisina, kun palvelun myyjänä on ollut luvan omaava yritys. Päätöksen perusteella verottomuutta ei kuitenkaan voida laajentaa toiselle yritykselle myytäviin ajanvarauspalveluihin. Jos ajanvarauspalvelu sisältyy myytyyn palvelukokonaisuuteen tai vuokraukseen, palveluja ei edelleenkään tarvinne jakaa osiin.

Jätä kommentti

(* merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitetta ei julkaista kommentin yhteydessä.)