Kiinteistöjen arvonlisäveroasiat kuntoon

11.10.2018  |  Uutiset, Verotus

Kiinteistöjen arvonlisäveroasioihin liittyy varsinkin uudisrakentamisen ja perusparantamisen yhteydessä suuri taloudellinen intressi. Miltä osin arvonlisäveron saa vähentää, ja miten ja millä laskentatavalla vähennys tehdään? Miten vähennyksen määrä selvitetään, jos myyjän laskulla ei olekaan arvonlisäveroa? Vähennysoikeus myös edellyttää, että kaikki muotoseikat ovat oikein.

Kiinteistöihin liittyy mm. erityinen rekisteröintivaatimus, vuokralaisen arvonlisäverostatuksen selvittäminen sekä kiinteistön tosiasiallisen loppukäytön seuranta.

Aina ei ole edes selvää, mitkä kaikki investoinnit kiinteistöinvestoinnin käsite ylipäätään pitää sisällään, eli mistä investoinneista kiinteistön omistava yhtiö joutuu vuosittain tekemään tarkistuslaskelman kiinteistöinvestoinnin tarkistusvastuun selvittämiseksi.

Kun investointeja käydään jälkikäteen läpi, voidaan tyypillisesti todeta, että kaikki kiinteistöinvestointeina pidetyt investoinnit eivät olekaan tarkistusvastuun alaisia investointeja.

Niiden kirjaaminen oikein pienentää hallinnollisen työn määrää.

Olemme tehneet käyttöösi lyhyen kyselyn, josta näet yleisesti kiinteistöjen osalta selvitettäviä asioita. Jos haluat että käymme läpi, mitä potentiaalisia asioita kiinteistönne osalta tulisi selvittää tarkemmin, jätä yhteystietosi sekä mielellään myös tieto eniten kysymyksiä herättävistä aiheista täytetyn kyselyn yhteydessä, niin käymme vastaukset läpi ja otamme yhteyttä.

 

Vastaa kiinteistöjä koskevaan kyselyyn ja selvitä, ovatko arvonlisäveroasiat niiden osalta hyvällä mallilla!

Mervi Kojonkoski

Arvonlisäverotus

+358 (0)20 787 7473

  

Jätä kommentti

(* merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitetta ei julkaista kommentin yhteydessä.)