PWC Uutishuone
15.08.2019|

Roosa Kohvakka vahvistamaan PwC:n palkitsemispalveluita

Roosa Kohvakka on aloittanut  asiantuntijana PwC Suomen HR-palveluita tarjoavassa People and Organisation -ryhmässä. Roosa ottaa vetovastuun ryhmän palkitsemiseen liittyvistä palveluista, joilla autetaan organisaatioita suunnittelemaan ja rakentamaan henkilöstön ja johdon palkitsemisjärjestelmiä.

Roosa Kohvakka

“Aiemmin PwC Suomi on palkitsemisen saralla keskittynyt vero- ja muuhun oikeudelliseen neuvontaan etenkin osakeperusteisissa palkitsemisjärjestelmissä. Nyt laajennamme palvelut koskemaan palkitsemisen koko kirjoa ja selkeämmin myös koko henkilöstön palkitsemista, ja tätä osa-aluetta Roosa tulee nyt vetämään. Vastuullisuuden merkitys liiketoiminnassa kasvaa koko ajan, ja sen myötä kiinnostus vastuulliselle palkitsemiselle ja läpinäkyvyydelle on kasvussa. Myös kysyntä palkkausjärjestelmille on kasvamassa”, sanoo HR-palveluista vastaavan ryhmän johtaja Risto Löf.

Roosa on työskennellyt palkitsemisen parissa lähes 10 vuotta, ensin tutkijana ja tämän jälkeen konsulttina; ennen PwC:lle tuloaan Mandatum Lifessa. 

“Olen todella innoissani siitä, että voimme tarjota asiantuntija-apua myös palkitsemisen verotuksellisiin ja työ- sekä muihin oikeudellisiin kysymyksiin, jotka usein liittyvät palkitsemisjärjestelmien suunnitteluun”, Roosa kertoo.

“Palkitseminen koskettaa jokaista yritystä ja työntekijää, ja se tulee miettiä erityisen huolella. Esimiehille toimivat palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmät tuovat työkaluja suorituksen johtamiseen ja palkkapäätöksien tekemiseen.” 

Järjestelmät tukevat henkilöstön kokemusta oikeudenmukaisuudesta ja kannustavuudesta.

“Organisaation näkökulmasta palkitsemisella voi tukea strategisten tavoitteiden saavuttamista, parantaa tuottavuutta, vahvistaa kulttuuria, sitouttaa henkilöstöä, tehostaa prosesseja tai lisätä yhteistyötä. Palkitsemisella on aina viesti ja vaikutus.”