Toimitko maahantuojana Venäjällä? Huomioi nämä muutokset tullausarvoilmoituksessa

18.6.2019  |  Sääntely, Uutiset

Venäjällä astuu voimaan 1.7.2019 tullausarvoilmoitukselle uusia sääntöjä, joiden tavoitteena on helpottaa maahantuonnin ilmoittamisvelvollisuuksia. Tullausarvoilmoitus on tulli-ilmoitukseen liitettävä asiakirja, jolla annetaan tietoja tavaralle ilmoitetusta kauppa-arvosta. Uusilla säännöillä ei ole vaikutusta itse tullausarvon määrittämiseen.

Nykyään tullausarvoilmoitus annetaan jokaiselle tullattavalle lähetykselle, josta kannetaan tullia tai muita maahantuonnin veroja. Heinäkuusta alkaen tullausarvoilmoitus vaaditaan enää tietyissä tilanteissa. Tullausarvoilmoitus tulee toimittaa muun muassa silloin, kun tavarat tullataan vapaaseen liikkeeseen (normaali tullaus) tai väliaikaisena maahantuontina ja

a) kun maahantuonnin perusteena oleva kauppa liittyy toisiinsa sidoksissa oleviin osapuoliin tai
b) kun kauppa-arvoon liittyy rojaltimaksuja tai
c) kun lopullinen tullausarvo ilmoitetaan Tullille myöhemmin tai
d) kun tullausarvoon tehdään muutoksia.

Kun kauppa liittyy toisiinsa sidoksissa oleviin osapuoliin, maahantuojan on lisäksi varauduttava todistamaan tullauksen yhteydessä Venäjän tullilaissa määrättyjen testiarvojen avulla, että sidokset eivät ole vaikuttaneet ilmoitettuun kauppahintaan. Muulloin tullausarvoilmoitus annetaan vain Venäjän Tullin vaatimuksesta.

Laura Guérin

Tulli- ja valmisteveroasiat

+357 (0)20 787 7359

  

Jätä kommentti

(* merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitetta ei julkaista kommentin yhteydessä.)