PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
17.10.2023|

Antti Vepsä tuo laajaa rahasto-osaamista PwC Suomen lakitiimiin

PwC Suomi on nimittänyt Antti Vepsän Senior Manageriksi Legal-tiimiinsä. Antin vahva osaaminen rahastosektorilta sekä laaja-alainen kokemus UCITS- ja AIF-rahastoista vahvistavat PwC:n neuvontapalveluiden tarjontaa rahastoalan asiakkaille.

Antti on työskennellyt rahastoihin erikoistuneena lakimiehenä mm. OP Ryhmässä sekä asianajotoimisto Castrén & Snellmanilla. Antti Vepsä on koulutukseltaan sekä oikeustieteen maisteri että kauppatieteiden tohtori. Antti Vepsän väitöskirjassa “Vaihtuvapääomainen sijoitusyhtiö” tutkitaan yhtiömuotoisten sijoitusrahastojen sääntelyä.

Kokenut rahastoasiantuntija neuvoo asiakkaitamme erityisesti vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen perustamisessa ja niihin sijoittamisessa sekä rahastoihin liittyvissä sääntelykysymyksissä. Antti tuntee syvällisesti eri sijoitusstrategioilla toimivien rahastojen sopimus- ja markkinakäytäntöjä. Antilla on lisäksi kokemusta asiakkaiden avustamisesta rinnakkaissijoituksissa, rahasto-osuuksien jälkimarkkinatransaktioissa ja muissa yhteissijoitushankkeissa.

Oikeustieteellisen tutkinnon lisäksi Antti on opiskellut kauppatieteitä aina tohtorin tutkintoon asti. Antin mukaan kauppatieteiden opiskelu oikeustieteen ohella on antanut valmiuksia liiketoiminnan lainalaisuuksien syvempään ymmärtämiseen. Tästä on hyötyä erityisesti varainhoitotoimialalla.

Antti on erityisen ylpeä siitä, että hän on ollut aiemmin urallaan avainasemassa sellaisten rahastojen kehittämisessä, jollaisia ei Suomessa ole ennen nähty. 

– Erityisen kiinnostavaa ja palkitsevaa on kehittää asiakkaiden kanssa uusia ja innovatiivisia ratkaisuja sekä haastaa totuttuja toimintamalleja, Antti sanoo.

– Antilla on monipuolista kokemusta vastuulliseen sijoittamiseen ja kestävään rahoitukseen liittyvistä kysymyksistä, jotka nykyään koskettavat kaikkia rahastonhoitajia tavalla tai toisella. Antin nimitys tukee asemaamme yhtenä varainhoitotoimialan johtavista neuvonantajista, partneri Samuli Makkonen kiittelee. 

Vastuullista sijoittamista koskeva oikeustila on ollut pitkään epäselvä ja lainsäädäntö tulkinnanvaraista, mikä herättää keskustelua ja haastaa rahastoyhtiöitä seuraamaan tulkinta- ja sääntelykehitystä aktiivisesti.

– Olen todella innoissani, että olemme saaneet tiimiimme Antin kaltaisen asiantuntijan. Antissa yhdistyvät laaja akateeminen tausta sekä vahva käytännön rahasto-osaaminen, mikä tekee hänestä arvokkaan ammattilaisen tiimimme, lakipalveluiden vetäjä Sanna-Maria Lanki sanoo.

– PwC on jo entuudestaan erottautunut korkean profiilin neuvonantajana rahastosektorilla. Odotan mielenkiinnolla asiakastyötä PwC:llä. Tässä uudessa tilanteessa pystymme verotiimimme kanssa tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja, joita ei muualta markkinoilta saa, Antti kertoo.