PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
12.04.2019|

Brexitille on myönnetty lisäaikaa lokakuun 2019 loppuun saakka

EU:n 10.4. pidetyssä huippukokouksessa on päätetty lykätä brexitiä 31.10. asti. UK:n on mahdollista erota myös ennen lokakuuta, jos erosopimus hyväksytään nopeammalla aikataululla. Pääministeri May on tiedottanut hyväksyvänsä lisäajan, vaikka itse toivoi lyhyempää määräaikaa kesäkuun loppuun.

Pääministeri Mayn tavoitteena on päästä sopuun erosuunnitelmasta opposition työväenpuolueen kanssa ennen 22.5., jotta UK:n ei tarvitsisi osallistua europarlamenttivaaleihin. Jos ero ei toteudu tätä ennen, UK:n on osallistuttava vaaleihin, jotka on määrä järjestää 23.5.2019.

EU on asettanut lisäajalle vakuuksia, joista tärkeimmät lienevät europarlamenttivaalien järjestäminen sekä yleisesti ottaen jäsenvaltiovelvollisuuksien noudattaminen lopulliseen eroon saakka.

EU on tiedottanut, että siirtymäajan sopimusta ei avata uudelleen neuvotteluille eikä lisäajan tarkoituksena ole neuvotella tulevasta poliittisesta suhteesta.

Lokakuulle myönnetty uusi määräaika voi osoittautua joustavaksi, koska EU ei näyttäisi sulkevan pois mahdollista uutta pidennystä. Lokakuun määräajan toivotaan kuitenkin toteutuvan, jotta UK:n ei tarvitsisi nimetä komissaaria lokakuun jälkeiselle ajalle.

 

Aikaisemmat brexit-uutisemme

Vastaa kyselyymme ja tarkista oman yhtiönne brexit-valmius