PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Ilkka Simula nimitetty PwC:n Transaction Services -yksikön vetäjäksi

Ilkka Simula on nimitetty PwC Suomen Transaction Services -yksikön vetäjäksi 1.7.2019 alkaen. Yksikköä aikaisemmin johtanut Kauko Storbacka jatkaa PwC:n koko koko Yritysjärjestelyt ja liikkeenjohdon konsultointi -liiketoimintayksikön johtajana.

Ilkka Simula

Ilkka on työskennellyt koko 15-vuotisen työuransa yritysjärjestelyiden ja -strategioiden parissa – alkuun teollisuudessa ja sittemmin neuvonantajana. PwC:llä hän on vastannut vuodesta 2015 lähtien Commercial Due Diligence (CDD) -palvelusta ja rakentanut siihen erikoistunutta tiimiä.

Transaction Services -yksikkö tukee sekä yritys- että pääomasijoittaja-asiakkaita laaja-alaisesti niin yritysjärjestelyiden suunnittelussa ja toteutuksessa kuin niiden haltuunotossa ja integroinnissa. Yksikön osaamisalueisiin kuuluvat mm. due diligence -toimeksiannot kattaen taloudelliset, strategiset, kaupalliset ja operatiiviset näkökulmat, synergioiden arviointi, carve-out- ja integraatioprosessien suunnittelu ja tukeminen sekä uudelleenjärjestelyt. Tiimi tekee asiakastoimeksiannoissaan tiivistä yhteistyötä ulkopuolisten neuvonantajien ja myös PwC:n muiden yrityskauppa-, vero-, laki-, Corporate Finance- ja pääomamarkkina-asiantuntijoiden kanssa. Tiimiin kuuluu lähes 70 asiantuntijaa.

“Transaction Services -yksikkömme on kasvanut vauhdikkaasti jo usean vuoden ajan. Kasvu ja tiimimme laaja-alainen osaaminen mahdollistavat entistä vahvemmat satsaukset data-analytiikan hyödyntämiseen. Analytiikkaosaamisen ja uusien työkalujen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaille vielä syvällisempää näkemystä ja ymmärrystä sekä virtaviivaistamaan prosessia esimerkiksi due diligence -toimeksiannoissa”, Ilkka mainitsee tiimin yhdeksi kehityskohteeksi.

“Haluamme asiakkaan saavan pysyvää arvonnousua yrityskaupasta, ja kehitämme aktiivisesti toimintatapaamme koko ajan tukeaksemme tätä tavoitetta”, Ilkka toteaa.