PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Kysyntä PwC:n oikeudelliselle yrityskauppaosaamiselle kasvaa

PwC Suomen syksyllä 2016 perustama oikeudellinen yrityskauppapalvelu M&A Legal on vakiinnuttanut asemansa eturivin oikeudellisena neuvonantajana yrityskaupoissa. M&A Legalin kymmenen juristin ydintiimi on avustanut niin pörssiyhtiöitä kuin yksityisyrittäjiä jo yli 40 kaupassa ja pääomasijoituksessa. Kauppahinnat ovat vaihdelleet keskimäärin 5 ja 50 miljoonan euron välillä suurimpien ylittäessä 100 miljoonaa euroa.

Useissa M&A Legalin avustamissa yrityskaupoissa on ollut yksi tai useampi ulkomainen osapuoli. Osaan kaupoista on osallistunut myös jonkun muun PwC-maan asiantuntija – PwC-ketjuun kuuluu 3 500 lakimiestä 97 maassa.

M&A Legalin toimeksiannot tehdään käytännössä aina yhteistyössä muiden PwC:n osaamisalueiden kanssa. Kauppoihin liittyvissä oikeudellisissa, verotuksellisissa ja taloudellisissa kysymyksissä on avustettu yhden luukun periaatteella.

Päivittäisen yhteistyömme ansiosta tiimimme on helppo kääntää esimerkiksi yhä monimutkaisemmat kauppahintamekanismit ja monikansallisten transaktiorakenteiden verovaikutukset juridiikan kielelle”, kuvaa M&A Legalin partneri Joni Painilainen.

Saumattoman yhteistyön hyötyjä korostaa myös partneri Mikael Österlund Transaction Services -ryhmästä.

PwC:n eri palvelualueiden rajat ylittävä tiivis yhteistyö säästää asiakkailtamme aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Esimerkiksi due diligencen yhteydessä asiakas saa yhdessä raportissa kattavan ja selkeän kuvan relevanteista kohteeseen liittyvistä riskeistä. Lisäksi koko PwC:n asiantuntijatiimi on yhden puhelinsoiton päässä, eikä asiakkaalla mene aikaa eri palveluntarjoajien koordinointiin”, hän kertoo.

M&A Legal on myös yhdessä Corporate Finance -ryhmän kanssa auttanut kymmeniä yrittäjiä hakemaan tukea kasvuun ulkopuolisten sijoitusten kautta tai myymään elämäntyönsä eläköitymisen kynnyksellä.

Monelle yrittäjälle yhtiön myyminen on ainutkertainen juttu, ja varsinkin oikeudelliset asiat voivat tuntua vierailta. Asiakkaamme arvostavat helposti lähestyttäviltä juristeiltamme saamaansa, koko yrityskauppaprojektin kestävää tukea”, toteaa partneri Pasi Mäenpää Corporate Finance -ryhmästä.

PwC:n M&A Legalin tarina on vasta alussa. Painilainen uskoo ainutlaatuisille, saman katon alta saataville kokonaisvaltaisille yrityskauppapalveluille riittävän kysyntää niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin asiakkaiden keskuudessa.

Lue lisää M&A Legalin palveluista ja referensseistä