PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
14.06.2021|

Pride näkyy myös PwC:llä

Erityisesti Helsinki Prideen huipentuvan kesäkuun aikana pohdimme, kuinka voimme vahvistaa yhteisömme monimuotoisuutta sekä tunnetta oikeudenmukaisuudesta ja osallisuudesta – niin työpaikalla kuin yhteiskunnassa yleensä.

Tunnustamme jälleen sateenkaaren värejä liputuksella Helsingin Ruoholahden-toimiston seinillä. PwC-ketjussa vietetään Pride-viikkoa useissa maissa 14.–18.6. Helsinki Pride on 28.6.–4.7.2021. 

Jokaisen ihmisen tulisi saada tulla nähdyksi ja kohdatuksi juuri sellaisena kuin on työyhteisöissä ja arjessa. Valitettavan usein LGTBQ+-yhteisön osallisuus ei kuitenkaan toteudu käytännössä. Kaikki eivät voi olla vapaasti omana itsenään arjen yhteisöjen jäsen, vaan joutuvat kohtaamaan monenlaisia avoimempia tai peitellympiä ennakkoluuloja ja jopa syrjintää.

Pride-viikko on meille kaikille tärkeä muistutus siitä, että tasa-arvo ei vielä ulotu kaikkialle. 

Meillä PwC:llä tasa-arvon ja monimuotoisuuden lähtökohdaksi on otettu nais- ja miesnäkökulmien lisäksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Olemme tässä työssä vasta alussa, vaikka tahtotila tilanteen korjaamiseksi on jo olemassa. Diversity & Inclusion -ohjausryhmämme on tunnistanut haasteen ja tulee käsittelemään aihetta seuraavaa toimintasuunnitelmaa rakentaessaan.

Pride-viikolla haluamme sanoa kaikille: Olette kaikki arvokkaita yhteisöjenne jäseniä juuri sellaisina kuin olette.

 

 

Kirjoittaja Sirpa Juutinen toimi PwC Suomen partnerina ja yritysvastuujohtajana joulukuusta 2003 kesäkuuhun 2021. Yritysvastuun uranuurtajana Suomessa tunnettu Sirpa on vienyt vastuullisuusasioita pitkäjänteisesti ja menestyksekkäästi eteenpäin niin PwC:llä kuin asiakkaidemme liiketoiminnassa. 

PwC-uransa jälkeen Sirpa vaikuttaa mm. Outokummun ESG-neuvottelukunnassa.