PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
21.09.2020|

PwC mukana Monimuotoinen yrittäjyys -hankkeessa

Mitä sinulle tulee mieleen, kun ajattelet yrittäjää tai yrittäjyyttä? Yrittäjyyteen liittyy edelleen paljon vääristyneitä stereotypioita ja rajoittuneita asenteita, jotka vaikuttavat ajatuksiimme siitä, kenelle yrittäjyys on tai mitä se pitää sisällään. 

PwC Suomi on yksi pääyhteistyökumppaneista Monimuotoinen yrittäjyys -hankkeessa, jonka tarkoitus on innostaa yrittäjyyteen nostamalla esiin erilaisia roolimalleja ja tarinoita ja tuoda yhteen Suomessa yrittäjyyttä edistäviä tahoja. Hankkeen tavoitteena on kasvattaa yrittäjyyteen liittyvää kiinnostusta ja kannustaa ketä tahansa lähtökohdista riippumatta harkitsemaan yrittäjyyttä.

Jokainen meistä voi olla yrittäjä

Suomi tarvitsee lisää yrittäjiä nyt enemmän kuin koskaan. Vallitseva koronatilanne on muuttanut yhteiskuntaamme merkittävästi, minkä lisäksi nykyinen yrittäjäpolvi ikääntyy. Uusia yrittäjiä tarvitaan kipeästi ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita ja luomaan lisää tulevaisuuden työpaikkoja. Yrittäjyyteen liittyy kuitenkin edelleen paljon rajoittuneita asenteita, jotka vaikuttavat ajatuksiimme siitä, kenelle yrittäjyys on ja mitä se pitää sisällään.

Hanke sopii meille hyvin, sillä se tuo esiin muun muassa yrittäjyyden ja monimuotoisuuden merkitystä yhteiskunnallemme. PwC:n toiminnan tarkoitushan on rakentaa yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista merkittäviä ongelmia”, toteaa PwC:n Omistajayrittäjäpalveluista vastaava Marko Korkiakoski.

Hankkeeseen kuuluva I Started This -kampanja rikkoo yrittäjyysstereotypioita ja kannustaa yhä useampia yrittäjyyteen. Kampanjan toteuttaa monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta työelämässä edistävä Inklusiiv. Mukana hankkeen pääyhteistyökumppaneina ovat PwC:n lisäksi Aalto Ventures Program, Elo ja Fennia, yhteistyökumppaneina Maria 01, Meltwater, Microsoft ja Tesi sekä tukijoina yli 30 organisaation joukko.

Kampanja haastaa yrittäjyyteen liittyviä asenteita ja päivittää yrittäjyyskeskustelun nykypäivään: mitä ovat yrittäjyys ja yrittäjät 2020-luvun Suomessa? Kampanja esittelee 26 yrittäjäroolimallia, joiden tarinoiden esimerkillä kannustetaan ja inspiroidaan yhä useampia lähtökohdista riippumatta innostumaan yrittäjyydestä. Yrittäjät kertovat oman rehellisen tarinansa yrittäjyytensä takaa ja siitä, miksi he ovat ryhtyneet yrittäjiksi, mitä he ovat sinä aikana oppineet ja mikä heitä motivoi edelleen eteenpäin.

Jaa oma tarinasi

I Started This kutsuu kaikki yrittäjät mukaan kampanjaan: Jotta yrittäjyyden ja monimuotoisuuden näkökulmat katetaan mahdollisimman laajasti, tarvitsee kampanja avukseen sinut – olit sitten tuore yrittäjä tai konkari. Kerro oma tarinasi aihetunnisteella #IStartedThis.

Lisätietoa kampanjasta sekä yrittäjäroolimallit ja heidän tarinansa löydät osoitteesta www.istartedthis.org.