PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC Suomelle uusi Chief Data Scientist

PwC Suomen Data Analytics & AI -tiimi sai uuden vahvistuksen Chief Data Scientist Shahab Anbarjafarista. Tutkijana ja professorina ansioitunut Shahab tuo tiimiin vahvaa tekoälyosaamista.

Shahab Anbarjafari, photo by looglab

PwC:llä Shahabin toimenkuvaan kuuluu edistyneeseen analytiikkaan ja tekoälyyn (AI) liittyvien hankkeiden vetäminen, laadunvarmistus teknisessä toteutuksessa (esimerkiksi algoritmien kehitys ja mallintaminen) sekä palveluiden kaupallistaminen. 

Yritysten vielä vaikeaa luottaa tekoälyyn

Monilla toimialoilla on nykyisin hallussaan valtavat määrät dataa ja tietojenkäsittelystä ja menneestä datasta oppimisesta on tullut välttämätöntä. 

Kiinnostusta tekoälyn ja konenäön hyödyntämiseen löytyy lukuisilta toimialoilta verkkokaupasta puuteollisuuteen ja turvallisuudesta koulutukseen. Etätyöskentely ja erityisesti nykyinen COVID-19-tilanne ovat lisänneet tarvetta hyödyntää tekoälyä toimintojen seurannassa ja arvioinnissa”, Shahab toteaa.

Shahabin mukaan yritysten yleisimpiä tekoälyn ja data-analytiikan hyödyntämiseen liittyviä haasteita ovat luottamuksen puute tekoälyä kohtaan ja vaikeus hyväksyä välttämättömien muutosten tarpeellisuus. 

Tilanne on samankaltainen kuin 80- ja 90-luvuilla, jolloin ihmiset suhtautuivat tietokoneisiin varauksella ja ajatus jokapäiväisestä tietokoneen käytöstä sai osakseen tiukkaa vastustusta. Tekoälyn kanssa työskentelevien asiantuntijoiden tehtävä on pyrkiä luomaan tekoälystä ymmärrettävää. Tätä tarkoitusta varten on perustettava muun muassa lisää työpajoja, joissa ihmiset pääsevät tutustumaan tekoälyyn”, Shahab toteaa.

Tekoälyn moniosaaja

Aikaisemmin Tarton yliopistossa konenäön ja soveltavan koneoppimisen professorina toiminut Shahab on työskennellyt tekoälytutkimuksen ja useiden yritysten teknologia- ja datakehityksen parissa. 

Eastern Mediterranean -yliopistossa sähkö- ja elektroniikkatekniikkaa opiskellut Shahab on perehtynyt vaativien koneoppimismallien toteuttamiseen etenkin konenäön osalta useilla eri toimialoilla ja käyttökohteissa.

Työssäni kiinnostavinta on kaikki! Joskus on vaikea jopa nukkua, kun olen niin innoissani siitä mitä kaikkea teemme ja tulemme vielä tekemään”, Shahab sanoo. 

 

Tervetuloa PwC:lle, Shahab!