PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC Suomi vahvistaa osaamistaan 5G-tietoturvassa

PwC Suomi on vahvistanut osaamistaan ja nimittänyt tietoliikennealan tietoturvan syväosaajan Silke Holtmannsin asiantuntijan tehtävään.

Holtmannsilla on tietoliikenteen tietoturvasta yli 20 vuoden kokemus. Hän on toiminut mm. 5G-tietoturvajohtajana sekä tutkijana johtavissa tietoliikenneyrityksissä. Hän on kehittänyt useita keskeisiä turvallisuusstandardeja globaaleissa tietoliikennealan organisaatioissa kuten 3GPP:ssä sekä GSMA:ssa. Holtmanns on koulutukseltaan matematiikan tohtori.

Holtmannsin syvää osaamista kuvaa hyvin se, että hän löysi ensimmäisenä 5G-verkkojen viipaloinnin haavoittuvuuksia. Hän on arvostettu ja toivottu esiintyjä alan keskeisissä konferensseissa Black Hatissa ja DEF CONissa.

Holtmanns on toiminut tietoturva-asiantuntijana Yhdysvaltain telehallintovirastolle, EU:n verkko- ja tietoturvavirastolle ja lukuisille matkapuhelinoperaattoreille. Hänet on palkittu useita kertoja, mm. vuonna 2019 Suomen Leijonan ritarimerkillä työstään turvallisen viestintäinfrastruktuurin eteen. Hän on ollut myös mukana kehittämässä yli 120 patenttiperhettä.

– On hienoa saada Silken kaltainen asiantuntija täydentämään tiimiämme. Viimeistään nyt pystymme tarjoamaan alan täyden osaamisen asiakkaillemme, jotka tarjoavat tai käyttävät 5G-ratkaisuja nyt ja tulevaisuudessa, sanoo 5G-liiketoiminnan vetäjä, partneri Timo Takalo

Holtmanns itse kuvailee olevansa erittäin iloinen nimityksestään Suomen PwC:lle.

– 5G on todella ajankohtainen aihe, sillä moni yritys miettii nyt 5G:n turvallisuutta niin oman liiketoimintansa kuin asiakkaidensa liiketoiminnan kannalta. PwC:n 5G-tiimi on erinomainen yhdistelmä tietoturvavaatimusten, turvallisuusarviointien sekä standardiasiantuntemuksen ammattilaisia, joten on kunnia liittyä juuri tähän tiimiin ja olla omalta osaltani edistämässä 5G:n tulevaisuutta, Holtmanns toteaa.