PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC toimi Kumppanuuskoulut Oy:n taloudellisena neuvonantajana Espoon kaupungin uusien koulujen ja päiväkotien PPP-hankkeessa

Espoon kaupunki on allekirjoittanut palvelusopimuksen rakennusyhtiö YIT Suomi Oy:n ja sijoitusyhtiö Meridiam Investments II:n muodostaman hankeyhtiö Kumppanuuskoulut Oy:n kanssa kahdeksan uuden koulukohteen suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja ylläpidosta. PwC toimi taloudellisena neuvonantajana hankeyhtiö Kumppanuuskoulut Oy:lle.

PwC toimi taloudellisena neuvonantajana hankeyhtiö Kumppanuuskoulut Oy:lle.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen PPP- eli Public Private Partnership -mallin mukaisesti toteutettava kiinteistöhanke. Mallin mukaisesti hankeyhtiö Kumppanuuskoulut Oy toimii palveluntuottajana ja vastaa uusien koulujen ja päiväkotien käytettävyydestä, toteuttamisesta ja ylläpidosta Espoon kaupungille. Investointivaiheessa rakennetaan viisi uutta koulua ja kolme päiväkotia eri puolille Espoota. Uudet kohteet on määrä ottaa käyttöön vuosien 2022–2024 aikana. Investointijakson jälkeen palvelujaksolla palveluntuottaja vastaa mm. kohteiden ylläpidosta aina vuoteen 2042 saakka.

Tämä on huolellisesti valmisteltu hanke, jossa Espoo turvaa uusien opetuskiinteistöjen hankinnan ja elinkaaren aikaisen ylläpidon kasvavan kaupungin sivistystoimen hyväksi. Solmittu sopimus jakaa vastuun selkeästi osapuolten välillä, mikä myös taloudellisesti kannustaa kunkin vahvuuksien hyödyntämisen kestävän kehityksen periaatteita noudattaen”, kertoo PwC:n partneri Matias Lindholm.

Hankkeen rahoittajina toimi Euroopan Investointipankki, Pohjoismaiden Investointipankki ja OP.

PwC:n osaaminen, ongelmanratkaisukyky ja ymmärrys projektin liiketoiminnasta edesauttoi onnistumista kilpailutustilanteessa, mikä myöhemmin johti sopimuksien allekirjoitukseen. PwC oli joustavana kumppanina avainroolissa myös Financial Closessa ja sen onnistumisessa”, sanoo Kumppanuuskoulut Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen.

Lisätietoja: 

Matias Lindholm, partneri, PwC Suomi, matias.lindholm@pwc.com, +358 20 7877885
Jaakko Kouvalainen, Kumppanuuskoulut Oy, jaakko.kouvalainen@kumppanuuskoulut.fi, +358 40 54 68 073

Lisätietoa hankkeesta:
Espoon kaupungin lehdistötiedote