PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC yhteistyöhön Harvey startupin kanssa: Johtava tekoälyn malli tukemaan vero- ja lakipalveluiden kehitystä

PwC ilmoitti tänään maailmanlaajuisesta yhteistyöstä tekoälyä kehittävän startup-yritys Harveyn kanssa. Yhteistyösopimuksen myötä PwC:n vero- ja lakipalveluiden (TLS) ammattilaisille avautuu pääsy Harveyn oikeudellisen työn toimintatapoja mullistavaan tekoälyalustaan.

Hand holding AI cpu chip. Artificial intelligence and technology concept.

Harvey on OpenAI Startup Fundin rahoittama tekoälyalusta, joka perustuu OpenAI- ja ChatGPT-teknologiaan. Alusta hyödyntää luonnollisen kielen käsittelyä, koneoppimista ja data-analytiikkaa oikeudellisen työn eri osa-alueiden tehostamiseen myös verotuksen saralla. 

Harvey auttaa asiantuntijoitamme tekemään uusia oivalluksia sekä luomaan suosituksia ja ennusteita suurten tietomäärien pohjalta. Tämä nopeuttaa rikkaamman tiedon ja ratkaisujen tuottamista. PwC:n asiantuntijat valvovat ja tarkastavat erikseen kaikki Harveyn tuotokset.

PwC hyödyntää ainoana Big Four -yhtiönä Harveyn tuomia uusia mahdollisuuksia monien maailmanlaajuisten asiakkaiden liiketoiminnan tukemiseen. Alusta tarjoaa useita keskeisiä hyötyjä niin PwC:lle kuin asiakkaillemme.

  • Harveyn myötä yli sadan PwC-maan vero- ja lakipalveluiden ammattilaiset saavat pääsyn johtavaan tekoälyteknologiaan. Uudet työkalut avaavat välittömästi PwC:n Legal Business Solutions -yksikön 4 000 lakiasiantuntijalle mahdollisuuden tarjota ihmisjohtoisia ja teknologiapohjaisia oikeudellisia ratkaisuja eri aloilla, kuten sopimusanalyyseissä, compliance-palveluissa, korvausvaatimusten käsittelyssä, due diligence -prosesseissa ja muissa laajemmissa oikeudellisissa neuvonta- ja konsultointipalveluissa
  • PwC ja Harvey tekevät yhteistyötä tuodakseen markkinoille alustan, jota hyödyntämällä asiakkaat voivat virtaviivaistaa sisäisiä oikeudellisia prosessejaan.
  • PwC pyrkii myös kehittämään omia tekoälymallejaan Harveyn alustan avulla. Tavoitteenamme on luoda räätälöityjä tuotteita ja palveluja omiin sisäisiin käyttötapauksiin sekä asiakkaidemme käyttöön vero- ja oikeudellisessa liiketoiminnassa.

Harveyn kanssa julkistettu strateginen yhteistyö vahvistaa PwC:n kykyä tuoda huippuluokan ihmislähtöisiä ja teknologiapohjaisia ratkaisuja asiakkaille ja toteuttaa näin globaalia strategiaamme (The New Equation).

Elina Kumpulainen, lakipalvelut-ryhmän vetäjä:

“Olen erittäin innoissani Harveyn tarjoamista mahdollisuuksista yhdistää oma vankka juridinen osaamisemme ja PwC ketjun kansainvälinen yhteistyö oikeudellisen alan kehittyneimpään tekoälyteknologiaan. Uusien teknologioiden käyttöönotto merkitsee merkittävää muutosta tavoissa, joilla oikeudellisia palveluja tarjotaan ja hyödynnetään eri toimialoilla. Yhteistyömme myötä meille avautuu tilaisuus erottautua markkinoilla ja synnyttää uusia tapoja tuottaa todellista uutta lisäarvoa asiakkaillemme.”

Jari Kärkkäinen, vero- ja lakipalveluiden teknologiaryhmän vetäjä:

”Harveyn tekoälyratkaisu merkitsee suurta muutosta tavoissa, joilla voimme tarjota ja kehittää vero- ja lakipalveluja asiakkaillemme. Tekoälyteknologioiden ja erityisesti OpenAI:n tuottamiin työkaluihin kohdistuu tällä hetkellä valtavaa kiinnostusta. Haluamme olla markkinoiden kehityksen kärjessä tuottamassa uusia ratkaisuja asiakkaidemme merkittäviin oikeudellisiin kysymyksiin tavoilla, jotka samalla rakentavat luottamusta näiden uusien teknologioiden tuomiin mahdollisuuksiin.”

Matti Spoof, vero- ja lakipalveluiden knowledge management -ryhmän vetäjä:

”Harvey tarjoaa valtavasti potentiaalia ja mahdollisuuksia oikeudellisen tiedonhallinnan tehostamiseen. Esimerkiksi tausta-aineistojen, kuten relevanttien oikeuslähteiden ja aiempien oikeudellisten analyysien nopeampi löydettävyys ja näiden hyödyntäminen pohjatekstien generoimisessa asiantuntijoiden oman analyysin pohjaksi mahdollistaa asiantuntijoidemme keskittymisen merkittävimpien uusien oikeudellisten kysymysten ratkaisemiseen.”