PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC yksi Aalto-yliopiston omistajuuden professuurin lahjoittajista

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle perustetaan ainutlaatuinen omistajuuden professuuri. Professuurin avulla edistetään laadukasta akateemista tutkimusta ja opetusta sekä kasvatetaan suomalaista omistajaosaamista ja omistajuuden kulttuuria.

Professuuri perustetaan lahjoitusvaroin. PwC Suomi on yksi professuuria tukeneista lahjoittajista.

“Meille on tärkeää, että suomalaiset yhtiöt kehittyvät ja pysyvät suomalaisessa omistuksessa. Uskomme, että omistajuuden professuuri tukee tutkimuksen ja opetuksen kautta laajasti hyvän omistajuuden kehitystä maassamme”, PwC Suomen toimitusjohtaja Mikko Nieminen toteaa.

PwC:n tarkoitus, purpose, on luoda yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista merkittäviä ongelmia. Omistajuuden ja siihen tiiviisti linkittyvän yrittäjyyden edistäminen ja kehittäminen on tärkeää koko yhteiskuntamme kannalta”, Nieminen jatkaa. 

Omistajuuden professuurihankkeen isä on omistamisesta kirjan kirjoittanut Tero Luoma, joka yhdessä Ensto Investin omistajiin kuuluvan Lari Raitavuon kanssa on koonnut hankkeelle tukijoita.

Maailmassa ei ole tähän mennessä ollut omistajuuden professuuria ja halusimme, että sellainen perustetaan Suomeen. Professuuri on pysyvä, jälkipolviin ulottuva panostus suomalaiseen omistajaosaamiseen”, Tero Luoma taustoittaa.

Kauppakorkeakoulun dekaanin Timo Korkeamäen mukaan uudella professuurilla tulee olemaan keskeinen rooli omistajuuteen liittyvän akateemisen tutkimustiedon tuottamisessa ja sen jalkauttamisessa yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi. 

“Omistajuuden eri muotojen vaikutuksista yritysten toimintaan ja menestykseen työnantajina, kasvun moottoreina ja veronmaksajina on yllättävän vähän huippuluokan tutkittua tietoa”, Korkeamäki kertoo.