PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC:n lakipalveluihin lisää monipuolista osaamista

PwC Suomen lakipalvelut vahvistui tammikuussa 2020 kahdella kokeneella lakimiehellä, jotka tukevat asiakkaitamme muun muassa teknologiajuridiikan, tietosuojan ja työoikeuden alueilla.

Anne Hirsiniemi ja Andrei Donoghue

Andrei Donoghue on liittynyt PwC:n Helsingin-toimiston vahvuuteen kehittämään ja vetämään IP & Technology -lakipalveluita. Andreilla on pitkä kokemus mm. IT- ja immateriaalioikeudesta sekä tietosuojasta ja kyberturvallisuuteen liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä. Ennen PwC:lle tuloaan Andrei työskenteli HPP Asianajotoimistossa. Tätä ennen hän työskenteli pitkään yritysjuristina muun muassa Microsoft Corporationilla Assistant General Counselina vastaten yrityksen maailmanlaajuisen toimitusketjuorganisaation lakituesta sekä useissa eri tehtävissä Nokia Oyj:n lakiasiainosastolla.

Työoikeuteen, tietosuojaan ja työturvallisuuteen erikoistunut Anne Hirsiniemi vaikuttaa PwC:n Oulun-toimistolla. Annella on yli kymmenen vuoden kokemus työoikeudellisesta neuvonannosta sekä aiemman työhistoriansa johdosta erityisasiantuntemusta myös rakennusalalta. Anne on työskennellyt aiemmin muun muassa Rakennusteollisuus RT ry:ssä, Fondia Oyj:ssä ja Asianajotoimisto Hannes Snellmannilla.

Andreita innostaa omassa työssä mahdollisuus työskennellä hyvässä työyhteisössä haastavien työtehtävien parissa. 

Asiakkaamme elävät monin tavoin vahvaa murroksen aikaa liiketoiminnassaan ja mahdollisuus päästä yhdessä muiden asiantuntijoidemme kanssa auttamaan heitä heidän kohtaamissaan haasteissa on erittäin innostavaa ja motivoivaa. Sen lisäksi minua kiinnostaa suuresti teknologia ja sen suomat mahdollisuudet, mutta myös sen tuomien uhkien ymmärtäminen”, Andrei sanoo.

Yritysten huomio kiinnittyy tällä hetkellä yhä pidemmälle menevään digitalisaatioon ja automaatioon. Esimerkiksi tekoäly ja robotiikka antavat aivan uusia mahdollisuuksia ratkaista ongelmia. Samaan aikaan ne herättävät kuitenkin myös uusia kysymyksiä. 

Tietojen ja järjestelmien turvaaminen nousee entistä kriittisempään asemaan, kun monet yritysten perustoiminnoista digitalisoituvat. On siis selvää, että näillä asioilla on myös kiinteä liittymä tietosuojaan, josta yritykset ovat entistä tietoisempia ja jota ollaan myös viranomaistasolla ryhdytty aivan uudella tavalla seuraamaan”, Andrei toteaa. 

Annelle työn suola on työskentely asiakkaiden kanssa. Asiantuntevat kollegat tukevat tätä ja innostavat joka päivä.

Erityisen ajankohtaista työssäni on tällä hetkellä juuri voimaan astuneen uuden työaikalain tulkinnat ja soveltaminen. Lisäksi tietosuojan osalta kiinnostavaa on seurata, millaista seuraamuskäytäntöä Suomessa alkaa muodostua EU:n tietosuoja-asetuksen pohjalta”, Anne toteaa.

On hienoa saada Andrein ja Annen kaltaiset kokeneet asiantuntijat osaksi tiimiämme. Andrein erityisasiantuntijuus IT- ja immateriaalioikeuden sekä tietosuojan alueella mahdollistaa asiakkaidemme palvelemisen entistä paremmin myös vaativimmissa sopimushankkeissa sekä digitaalisissa muutosprojekteissa. Annen monipuolisen työoikeusosaamisen myötä taas voimme avustaa asiakkaitamme aiempaa laaja-alaisemmin työoikeuteen ja työturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä”, PwC:n lakipalveluiden vetäjänä toimiva Elina Kumpulainen kommentoi.