PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Unisportista Kasvunrakentaja 2018 – Pohjoismaiden markkinajohtajaksi pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersin tuella

Pääomasijoittajien ja PwC:n Kasvunrakentaja 2018 -kilpailun voittajaksi on valittu suomalainen kasvuyritys Unisport, joka suunnittelee, tuottaa ja toimittaa kokonaisvaltaisesti elinkaaren kattavia ratkaisuja sisä- ja ulkoliikuntapaikoille. Pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersin avulla yritys on onnistunut lyhyessä ajassa moninkertaistamaan liikevaihtonsa ja nousemaan Pohjoismaiden markkinajohtajaksi. Konserniin on liitetty reilussa kahdessa vuodessa 30 yhtiötä 8 maasta.

Vuosittainen Kasvunrakentaja -kilpailu etsii yli 700 suomalaisen pääomasijoitetun kohdeyhtiön joukosta vuoden sykähdyttävintä kasvutarinaa, johon liittyy korvaamattomana osana tiivis yhteistyö ja kasvun luominen yhdessä pääomasijoittajan kanssa.

Kilpailun voittajan ratkaisi erillinen yritys-, viestintä-, ja pääomasijoitusalojen asiantuntijoista koostunut tuomaristo. Tuomariston vakuutti Unisportin ainutlaatuinen kasvutarina, jossa kasvua on syntynyt niin orgaanisesti kuin nopeatahtisten yrityskauppojen kautta.

”Unisportin tarinassa uniikkia on rohkea kansainvälistyminen ja määrätietoinen visio sen takana. Yritys on onnistunut nopeiden yrityskauppojen kautta nousemaan kehityksen edelle, ja varmistamaan, että kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia on myös jatkossa,” kommentoi tuomariston puheenjohtajana toiminut sarjayrittäjä ja Vake Oy:n uusi toimitusjohtaja Taneli Tikka. ”Unisport on malliesimerkki yrittäjän ja pääomasijoittajan yhteistyöstä, jossa osaava johto ja erinomaiset yrittäjät luovat yhdessä loistavia tuloksia.”

”Tunnustus on hieno palkinto tehdystä työstä. Olemme tehneet Suomenkin mittakaavassa merkittäviä asioita, ja saamme tästä lisää virtaa jatkaa kasvun polkua. Yhdessä Vaakan kanssa aiomme jatkaa saumatonta yhteistyötä ja strategian mukaisesti kasvun ottamista sekä orgaanisesti että yrityskauppojen muodossa, tavoitteena entistä parempi yhtiö,” kommentoi voittoa Unisportin toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen.

Pohjoismaiden markkinajohtajaksi noussut Unisport on yhdistelmä useista vahvoista ja pitkän historian omaavista yhtiöistä mukaan lukien tekonurmivalmistaja Saltex, urheilualustatoimittaja Unisport Scandinavia, urheiluvälinevalmistaja Kerko Group sekä liikuntapaikkayhtiö Virklund. Yrityksen tuoteportfolioon kuuluvat muun muassa tekonurmet ja lattiapinnat, kiinteät kalusteet sekä urheiluvälineet ja -varusteet.

”Unisportin visio on rakennettu yhdessä entisten omistajayrittäjien kanssa. Pääomasijoittajana on ollut hienoa päästä rakentamaan täysin uusia mahdollisuuksia, joihin yksikään näistä jo entuudestaan hyvistä firmoista ei olisi yksin toimiessaan yltänyt,” kommentoi Vaaka Partnersin Juha Peltola.

Kasvunrakentaja 2018 -kilpailun finaalissa kilpailivat myös Intera Partnersin omistama perheiden seikkailupuistoihin erikoistunut HopLop sekä Tesin salkkuyhtiö, älykkäitä sähkönmittausjärjestelmiä toimittava Aidon.

Kasvulukujen ohella tämän vuoden kilpailussa huomio kiinnittyi luovaa uudistumista osoittaneisiin yhtiöihin ja tarinoihin, jotka on rakennettu vastuullisesti pitkän tähtäimen arvoa kehittäen. Automaatio ja tekoäly sekä yhteistyö kuuluivat myös kilpailun teemoihin.

“Kasvunrakentaja 2018 -kilpailussa esiin nousivat kovassa kasvussa olevat liikkumiseen ja perusteollisuuteen painottuvat yhtiöt. Edellisenä vuonna huomio kiinnittyi aikaisen vaiheen venture capital -rahoitettuihin teknologiayrityksiin. Tämä on Kasvunrakentaja -kilpailun hienous – haluamme omalta osaltamme auttaa yrittäjiä ja pääomasijoittajia tuomaan esiin monipuolisia, todellisen arvon rakentamiseen perustuvia menestystarinoita”, tiivistää arviointiprosessiin osallistunut PwC:n partneri Kimmo Vilske.

 

Lisätiedot:

Pia Santavirta
Pääomasijoittajat, toimitusjohtaja
040 5467 749
pia.santavirta@paaomasijoittajat.fi

Kimmo Vilske
PwC, partneri
040 732 0850
kimmo.vilske@fi.pwc.com

Mikko Kilpeläinen
Unisport, toimitusjohtaja
050 542 5884
mikko.kilpelainen@unisport.com