PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Finanssialan tuntemus yksi PwC:n lakipalveluiden vahvuuksista

Osana PwC:n lakipalveluita toimiva Financial Services Legal -tiimi on kasvanut voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Tällä hetkellä tiimissä työskentelee 7 lakimiestä, mikä tekee tiimistä yhden markkinoiden laajimmista finanssialan sääntelyyn erikoistuneista neuvonantajista.

Tiimin monipuolinen tausta takaa laajan ja monipuolisen osaamisen erilaisista finanssialan sääntelyyn ja arvopaperimarkkinoihin liittyvistä kysymyksistä. Financial Services Legal -tiimi avustaa asiakkaita muun muassa luottolaitostoimintaan, sijoituspalveluihin, rahastoihin, vakuutustoimintaan, maksupalveluihin, arvo-osuusjärjestelmään ja rahanpesusääntelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Esimerkiksi rahastoihin liittyvissä oikeudellisissa, verotuksellisissa ja kaupallisissa kysymyksissä asiakas saa avun yhden luukun periaatteella. Talon sisäisen tiiviin yhteistyön ansiosta monimutkaiset rahastorakenteet ja verokysymykset huomioidaan saumattomasti oikeudellisessa dokumentaatiossa.

Olemme markkinajohtaja rahastorakennesuunnittelussa. Juridinen osaaminen on olennainen osa kokonaisvaltaista palvelutarjontaamme”, PwC:n partneri Samuli Makkonen kertoo.

PwC:n Financial Services Legal toimii tiiviissä yhteistyössä myös PwC:n Fund & Debt Advisory -palveluiden kanssa, joka neuvoo asiakkaitaan muun muassa rahaston strategian suunnittelussa ja tuottotavoitteen optimoinnissa. Esimerkiksi rahastodokumentaation varojenjakoa ja palkkioita koskevat lausekkeet viimeistellään tiiviissä yhteistyössä kaupallisen toimivuuden optimoimiseksi.

Yhteistyön ansiosta oikeudelliset ja kaupalliset kysymykset saadaan taklattua yhdellä kertaa, mikä säästää asiakkaidemme aikaa ja kustannuksia. Lisäksi asiakkaan ei tarvitse koordinoida eri palveluntarjoajia, vaan kaikki PwC:n asiantuntijat ovat yhden yhteydenoton päässä”, kertoo Fund & Debt Advisory -palveluiden vetäjä, partneri Antti Palkén.

Finanssialan murroksessa on tärkeää, että neuvonantaja ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Saman katon alta löytyvät juridiikan, verotuksen, talouden ja muiden alojen asiantuntijat ovat PwC:n ehdoton vahvuus neuvonantajana.

Lue lisää PwC:n Financial Services Legalin palveluvalikoimasta ja asiantuntijoista.