PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
15.12.2020|

Harmonoidun järjestelmän version 2022 korrelaatiotaulukko on julkaistu

Maailman tullijärjestö on hyväksyi tämän vuoden alussa harmonoidun järjestelmän seitsemännen version, joka astuu voimaan 1.1.2022. Harmonoitu järjestelmä on maailmanlaajuinen tullinimikkeistö, joka määrittää tuotteiden kuusi ensimmäistä nimikettä. Edellinen ja tällä hetkellä voimassa oleva nimikkeistö on vuodelta 2017.

Uudessa nimikkeistössä on lukuisia muutoksia, joiden tavoitteena on  huomioida muun muassa ympäristölliset tavoitteet, kaksikäyttötuotteiden identifiointi ja helpottaa tiettyjen lääketieteellisten tuotteiden luokittelua. Nimikkeitä on lisätty esimerkiksi sähkö- ja elektroniikkalaiteromulle, älypuhelimille ja miehittämättömille ilma-aluksille. Maailman tullijärjestö on julkaissut korrelaatiotaulukon, joka helpottaa uuden vastaavan nimikkeen identifioimista. 

Muistutamme maahantuojia, että EU:ssa on käytössä oma tullinimikkeistö, joka pohjautuu harmonoituun järjestelmään, ja jota päivitetään vuosittain (katso kirjoituksemme EU:n tullinimikkeistöstä vuodelle 2021. Harmonoidun nimikkeistön 2022 muutokset nähdään EU:n nimikkeistössä vasta, kun EU:n vuoden 2022 nimikkeistö julkaistaan lokakuun 2021 lopulla.