PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Inspiring Careers at PwC Advisory kiinnosti opiskelijanaisia

PwC vietti perjantaina 3.3. omaa naistenpäiväänsä: Hotelli Clarionissa järjestetty aamiaistilaisuus houkutteli koko joukon nuoria naisia verkostoitumaan ja kuuntelemaan PwC:n neuvontapalveluissa työskentelevien ammattilaisten uratarinoita. Inspiring Careers at PwC Advisory -tilaisuuden tavoitteena oli innostaa nuoria opiskelujensa loppuvaiheessa olevia naisia urasta konsultoinnin ja yritysjärjestelyiden parissa PwC:llä.

Riikka Saari, Emilia Taskinen, Kaisa Simola ja Riitta Pelli kertoivat opiskelijoille työstään PwC:llä.

Tilaisuuden avasi PwC:n partneri Riitta Pelli, joka kertoi yleisölle sekä omasta urastaan että PwC:stä yleisesti. Riitan jälkeen ääneen pääsivät Emilia Taskinen, Kaisa Simola ja Riikka Saari, jotka jakoivat omia uratarinoitaan ja valottivat sitä, mikä heistä on työssään parasta. Konsultti- ja asiantuntijatyöstä kiinnostuneet opiskelijat saivat kuulla myös, millaista työ käytännössä on.

Kansainvälistä ja projektiluonteista

Yhdeksi keskeiseksi teemaksi nousi konsultointityön projektiluonteisuus, josta kaikki puhujat kertoivat pitävänsä. Naisten mukaan työ vaatii usein sitoutumista ja venymistä, mutta toisaalta työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja työssä oppii paljon eri toimialoista. Tästä on Emilian mukaan hyötyä muutenkin, sillä saadulla knoppitiedolla voi päästä myöhemmin viisastelemaan.

Puhujat kehuivat myös työyhteisönsä ilmapiiriä ja yhteishenkeä ja korostivat työnsä kansainvälisyyttä ja ulkomaanvaihtomahdollisuuksia. Tämä upposikin kuulijoihin hyvin, sillä yleisölle järjestetyn pikagallupin mukaan kansainvälisyys ja ulkomailla työskentely kiinnosti melkein kaikkia paikallaolijoita.

Miten päästä töihin PwC:lle?

Yleisöä kiinnosti myös, miten PwC:lle voi päästä töihin. Riitta kertoikin sekä Advisory Internship -kisälliohjelmasta että PwC:llä syksyllä 2017 alkavasta Deals Graduate -ohjelmasta. Ohjelman avulla vastavalmistuneet nuoret ammattilaiset työllistyvät kolmen vuoden ajan yritysjärjestelyiden parissa, jolloin heillä on mahdollisuus kartuttaa monipuolisesti osaamistaan.

Deals Graduate -ohjelman haku on käynnissä 12.3.2017 asti. Avoimia hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden. Advisory Internship -ohjelman haku on auki kaksi kertaa vuodessa, tammi–helmikuussa ja syys–lokakuussa.

Paneelikeskustelua ja verkostoitumista

Esitykset loppuivat paneelikeskusteluun, jonka aikana yleisö sai kysyä esiintyjiltä kysymyksiä. Keskusteluun osallistuttiinkin varsin ahkerasti, ja kuulijat saivat hyviä vinkkejä työnhakuun ja rekrytointiin, sekä kuulivat lisää työstä PwC:llä.

Kuulijoita mietitytti myös se, millainen tyyppi konsultointi- ja yritysjärjestelytyöhön sopii. Kaisa kiteytti asian hyvin pyytämällä kuulijoita pohtimaan, mitkä adjektiivit kuvaavat heidän työminäänsä parhaiten. Hän itse vastasi omaan kysymykseensä näin:

”Jos vastasitte kunnianhimoinen, tunnollinen ja näytönhaluinen, ajattelette aika samalla tavalla kuin minä.”