PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
08.02.2017|

PwC:läiset jälleen mukana Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyssä

Suomen PwC tukee jälleen pohjoismaista Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyä, joka kerää varoja paikallisten syöpäjärjestöjen hyväksi.

Team Rynkeby Pariisissa 2014

Olemme tukeneet Team Rynkeby -hanketta yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2013, josta lähtien myös PwC:läisiä on ollut joukkueessa joka vuosi. Vuoden 2017 Team Rynkeby Helsinki -tiimissä pyöräilevät Kalle Aavikko ja Tuija Lankia.

Pohjoismainen Team Rynkeby muodostuu yhteensä 44 joukkueesta, joista Suomen osuuden muodostavat Helsingin, Espoon, Turun, Tampereen, Jyväskylän sekä Oulun joukkueet. Yhteensä pyöräilijöitä tässä alun perin tanskalaisessa projektissa on tänä vuonna mukana noin 1 700. Suomen joukkueiden vuoden kestävä projekti huipentuu heinäkuussa pyöräilyyn Helsingistä Pariisiin. 1 300 kilometrin matka ajetaan yhtenä joukkueena seitsemän päivän aikana.

2 500 kilometrin pohjat

Vuoden 2017 projekti alkoi todenteolla jo lokakuussa, jolloin myös Helsingin-joukkueen yhteistreenit aloitettiin.

Syys- ja talvikauden treeniohjelma koostuu viikottaisesta 1–2 tunnin spinning-treenistä sekä joka toinen viikonloppu tehtävistä pitkistä (2–3 tunnin) peruskuntoa kasvattavista kävelylenkeistä. Tämän lisäksi jokainen tiimiläinen tekee omatoimisia harjoituksia, jolloin viikottainen treenimäärä on ollut noin 7–10 tuntia. Nyt kevätkaudella treeniohjelmaan on lisätty pitkiä kolmen tunnin spinning-harjoituksia, joilla pyritään simuloimaan myöhemmin keväällä ulkona tehtäviä ajolenkkejä. Jokaisen tiimiläisen tavoitteena on polkea kevään aikana 2 500 kilometriä ennen heinäkuun alun starttia Helsingistä kohti Pariisia. Ulkopyöräilykausi alkaa toivottavasti jo maalis–huhtikuun vaihteessa, kun Rynkeby-pyörät saapuvat tehtaalta ja lumet sulavat, Kalle kertoo.

Suomessa lahjoituskohteena ovat syöpäsairaiden lasten ja nuorten yhdistys Sylva ry sekä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö. Jokainen vapaaehtoinen maksaa itse pyöräilyn kustannukset, jolloin kaikki lahjoittajien antamat varat menevät lyhentämättömänä lahjoituskohteille. Vuonna 2017 lahjoitetuista varoista tullaan ohjaamaan suoraan Sylvalle 70 prosenttia ja Aamulle 30 prosenttia.

Valtakunnallisena potilasjärjestönä Sylva ry:n pääosin lahjoitusvaroilla pyörivän toiminnan ydinaluetta on syöpäsairaiden lasten ja nuorten kuntouttaminen, vertaistuen tarjoaminen sekä heidän perheidensä tukeminen muun muassa kursseilla ja lomilla. Aamu Suomen lasten syöpäsäätiö kerää varoja lasten syöpähoitojen kehittämiseen ja tutkimukseen. Aamu Säätiön varoilla tuetaan lasten veri- ja syöpätautien kliinistä tutkimusta sekä hoidon kehitystä.

Hyvää mieltä ja tavoitteellista treenaamista

Suomessa syöpäsairaiden lasten ja nuorten tukemiseksi on kerätty Team Rynkebyn toimesta vuodesta 2013 lähtien 763 031 euroa. Summa on noussut vuosi vuodelta; vuonna 2016 Suomessa kerättiin yhteensä 331 795 euroa.

Lähdimme Team Rynkebyhyn mukaan halusta tehdä hyväntekeväisyystyötä ja oma osamme lasten ja nuorten auttamiseksi. Myös aikaisempina vuosina mukana olleiden PwC:läisten tarinat ja kannustus hakea mukaan vaikuttivat. Bonuksena projektissa ovat tietysti tavoitteellisuus, pyöräilijänä kehittyminen ja hyvän fiiliksen tuova samanhenkinen porukka, tiivistää Tuija molempien motiivit.