PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
23.01.2019|

PwC jälleen tukemassa Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyä

Suomen PwC on tukenut jo vuodesta 2013 Team Rynkeby -hanketta, jossa kerätään varoja syöpää sairastavien lasten ja nuorten hyväksi. Tänä vuonna Helsingin-joukkuetta vahvistaa PwC:ltä kokenut Team Rynkeby -pyöräilijä Kalle Aavikko.

Team Rynkebyn pyöräilijät maalissa Pariisissa. Kuva: Thomas Nørremark

2 100 pyöräilijää, 1 200 kilometriä

Team Rynkeby järjestetään vuonna 2019 jo 18. kerran. Tanskasta lähtöisin oleva hanke on vuosien saatossa kasvanut huimasti ja nyt mukana on 2 100 pyöräilijää yhteensä seitsemästä eri maasta. Tällä kertaa Tanskan, Ruotsin, Norjan, Suomen, Islannin ja Färsaarten joukkueet saavat rinnalleen joukkueen myös Saksasta. Suomesta tempaukseen osallistutaan seitsemän joukkueen voimin.

Team Rynkeby huipentuu heinäkuussa perinteiseen 1 200 kilometrin pyöräilyyn kotimaasta Pariisiin. Matka kysyy osallistujilta rautaista kuntoa ja huolellista valmistautumista, joten joukkueet treenaavat pyöräilyä varten toden teolla läpi vuoden.

Kalle Aavikko osallistuu pyöräilyyn tänä vuonna jo kolmannen kerran.

Syys- ja talvikaudella pyrimme kohottamaan peruskuntoa, joka on tärkeää Pariisiin pyöräiltäessä. Käytännössä tämä tarkoittaa yhteisiä viikottaisia peruskestävyyttä kehittäviä kävely- ja spinning-harjoituksia ja viikottaisia tehotreenejä. Yhteisten harjoitusten lisäksi jokainen joukkueen jäsen harjoittelee omatoimisesti käymällä esimerkiksi salilla tai kävely- ja pyörälenkeillä. Kokonaisuudessaan talvikaudella treenataan noin kuudesta yhdeksään tuntiin viikossa”, Kalle kertoo.

Kevät- ja kesäkaudella tahti kovenee ja säiden salliessa siirrytään ulos treenaamaan, mikä tarkoittaa käytännössä joukkueen yhteisiä pyörälenkkejä.

Team Rynkeby ajetaan ryhmässä, mikä vaatii jokaiselta kuskilta tarkkaan harjoiteltua suoritusta. Yhteisten pyörälenkin lisäksi tiimiläiset harjoittelevat pyöräilyä myös omatoimisesti. Tavoitteena on, että jokaisella tiimiläisellä on ajokilometrejä alla vähintään 2 500 ennen starttia”.

Lasten ja nuorten tukena

Team Rynkebyn tavoitteena on kerätä varoja vakavasti sairaille lapsille ja nuorille.

Kerätyt varat kohdennetaan jokaisessa maassa hyväntekeväisyyden kohteena oleviin paikallisiin organisaatioihin. Suomessa Team Rynkeby -joukkueiden keräämät varat ohjataan lyhentämättöminä AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle.

Aamu Säätiö on voittoa tavoittelematon kansallinen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea syöpä- ja verisairauksien tutkimuksen ja hoidon kehitystä Suomessa. Valtakunnallinen Sylva ry taas tukee syöpää sairastavia lapsia ja nuoria ja heidän läheisiään ja tarjoaa syöpäsairaille lapsille ja nuorille erilaisia kuntoutuksia, vertaistukea ja kursseja.

Team Rynkebyn keräämä lahjoitussumma on kasvanut vuosi vuodelta, ja vuonna 2018 joukkueet keräsivät yhteensä 9,44 miljoonan euron potin. Tästä summasta Sylva ry:lle ja ja Aamu Säätiölle lahjoitettiin yhteensä 886 372 euroa.

Mahdollisuus tukea avun tarpeessa olevia lapsia ja nuoria motivoi myös Kallea lähtemään mukaan joukkueeseen.

Lähdin mukaan joukkueeseen aikoinaan kollegoiden suosituksesta. Ajatus viikon pyöräilystä Pariisin kuulosti haasteena riittävän älyttömältä, joten pitihän sitä kokeilla. Minulle tärkeää uusiin ihmisiin tutustumisen lisäksi on mahdollisuus kerätä varoja hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna Suomen joukkueiden keräämä summa oli jo niin harmittavan lähellä miljoonaa euroa, että tämä kannusti lähtemään mukaan vielä kolmannen kerran.”