PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC toimi taloudellisena neuvonantajana Helenin uuden tuulivoimapuiston investoinnissa ja rahoituksessa

Helen on päättänyt yhdessä hankekehittäjä CPC Finlandin kanssa rakentaa uuden Lakiakangas 3 -nimisen tuulivoimapuiston Pohjanmaalle lähelle Kristiinankaupunkia. Ensimmäiset voimalat nousevat alueelle keväällä 2021, ja tuulituotanto alkaa loppuvuodesta 2021. PwC toimi Helenin taloudellisena neuvonantajana yhteisyrityksen sopimusneuvotteluissa ja rahoituksen järjestämisessä. Tuulipuistolla Helen viisinkertaistaa tuulivoimatuotantonsa kahdessa vuodessa.

PwC:n Corporate Finance edesauttoi merkittävästi tämän hankkeen läpivientiä ja menestystä”, sanoo Helenin Harri Mattila.

Laitoksen rahoittajana toimii OP Yrityspankki Oyj (OP). Kokonaisinvestointi uuteen tuulipuistoon on noin 100 miljoonaa euroa.

Oli ilo olla mukana Helenin ensimmäisessä tuulipuisto JV-projektissa neuvonantajana. Projekti oli moniulotteinen kokonaisuus taloudellisia, juridisia ja teknisiä reunaehtoja. Osapuolet saavuttivat hyvän yhteisymmärryksen ja tuloksen. Kiitos Helenin tiimille luottamuksesta ja hyvästä yhteistyöstä”, sanoo PwC:n partneri Kimmo Vilske.

Tuulipuiston lisäksi Helen ja CPC Finland perustavat sähkönsiirtoyhtiön, joka vastaa tuulipuiston tuotannon siirrosta kantaverkkoon. Helen omistaa yhteisyrityksistä 60 prosenttia ja CPC Finland 40 prosenttia.

PwC:n vieraan pääoman neuvonanto toimi kriittisessä roolissa hankeen toteutumisessa”, sanoo Helenin Timo Rajala.

Uusi tuulivoimapuisto on Heleniltä merkittävä askel kohti uusiutuvan tuulivoiman lisäämistä. Tuulipuisto Lakiakangas 3 koostuu 20 turbiinista, joiden kokonaisteho on 86 MW. Tavoitteena on myöhemmin laajentaa tuulipuistoa vielä kolmella turbiinilla. Helen ostaa kokonaisuudessaan tuulipuistoyhtiön sähkön sekä tuottaa yhtiölle sähkömarkkinapalvelut.

Helenin kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa ja on hienoa kuinka vahvalla yhteistyöllä OP:n, CPC:n ja Helenin kanssa myös hankeen rahoitus saatiin maaliin näinä haastavina aikoina. Kiitos Helenille yhteistyöstä ja tietenkin myös OP:lle ja erityisesti Kaisa Ahtiaiselle ja Janne Holkolle sujuvasta rahoitusprosessista”, sanoo PwC:n partneri Antti Palkén.

Lisätietoa:
https://www.helen.fi/uutiset/2020/tuulipuisto
https://yle.fi/uutiset/3-11507748