PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
13.12.2021|

PwC:n joululahjoitus MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle

Suomen PwC on lahjoittanut 25 000 euroa MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle. Jouluisella lahjoituksella on PwC:llä pitkät perinteet, ja PwC:n henkilökunta sai jälleen äänestää, mille kohteelle raha annetaan.

MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö, jonka perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Valtakunnallisesti toimiva MIELI ry edistää kaikenikäisten mielenterveyttä ja hyvinvointia muun muassa koulutusten, yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja vapaaehtoistoiminnan avulla. 

“Olen erityisen ilahtunut, että henkilökuntamme äänestyksessä juuri MIELI ry valikoitui tämän vuoden joulurahamme saajaksi. Mielenterveys on ajankohtainen aihe, ja kaikki tuki sen edistämiseen on tarpeen erityisesti näinä aikoina, kun avuntarve on kasvanut”, PwC Suomen yritysvastuujohtaja Tiina Puukkoniemi kommentoi. 

Lahjoitusten avulla voimme rakentaa maailmaa, jossa myös yksinäiset tai vaikeassa tilanteessa elävät lapset ja nuoret voivat luottaa siihen, että lähellä on aikuisia tukemassa”, MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi sanoo lahjoituksesta kiittäen.

“Elämme poikkeuksellista aikaa, jossa lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiselle on erityinen tarve. Kaikki lapset ja nuoret tarvitsevat jonkun, jolle puhua ja jolla on aikaa keskustella”, Aalto-Matturi jatkaa.

MIELI ry ylläpitää nuorille tarkoitettua Sekasin-chat -nimistä keskustelualustaa yhdessä Suomen Punaisen Ristin, Setlementtiliiton ja SOS-Lapsikylän kanssa. Chatissa nuoret voivat keskustella luottamuksellisesti ja anonyymisti huolista ja hankalista elämäntilanteista koulutettujen vapaaehtoisten tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Lisäksi MIELI ry tukee lapsia ja nuoria tuottamalla materiaaleja ja koulutuksia, joiden avulla lapset ja nuoret oppivat tärkeitä mielenterveystaitoja.