PwC:n kyberturvallisuustiimi laajentaa palveluitaan

11.3.2020  |  PwC, Uutiset

Markku Kaskenmaa aloitti Suomen PwC:llä helmikuussa 2020 vastuullaan kyberturvallisuuden jatkuvat palvelut.

Suomen PwC tarjoaa asiakkailleen entistä monipuolisempia palveluita kyberuhkiin varautumiseen; palveluihimme kuuluvat nyt myös mm. digitaalisen identiteetin hallinta sekä aktiivinen kyberpuolustus. Lisää osaamista tiimiin tuo Markku Kaskenmaa, joka aloitti kyberturvallisuustiimissä vastuullaan kyberturvallisuuden jatkuvat palvelut, minkä lisäksi Suomen tiimi hyödyntää yhä enemmän myös PwC:n EMEA-alueen kyberturvaosaajia.

Hyökkääjät etsivät kiihtyvällä tahdilla tapoja tunkeutua järjestelmiin, tavoitteenaan esimerkiksi viedä arvokasta tietoa, vakoilla tai kiristää rahaa. Perinteiset tavat järjestelmien, verkkojen ja lokien seurantaan toimivat lähinnä historiatietojen varassa ja hälyttävät – jos hälyttävät – kun jotain on jo tapahtunut. Nämä tavat eivät yksinkertaisesti enää riitä maailmassa, jossa kaikki on pilvessä, saatavilla missä tahansa aina.

“Uhkien tunnistaminen ja niiden tiedostaminen on elintärkeää. Kyberturvallisuuden jatkuvat palvelut auttavat tässä ja nämä palvelut kannattaa hankkia taholta, jolta löytyy osaamista, resursseja sekä laaja-alaista ymmärrystä ja näkemystä myös globaalisti. Jokainen tapahtuma voidaan ennustaa hetkeä ennen sen tapahtumista. Kyse on siitä, kuinka pitkä aika meillä on havainnosta itse tapahtumaan, mitä teemme tuona aikana ja mitkä ovat toimintaedellytykset tapahtuman jälkeen”, Markku Kaskenmaa sanoo.

“Useiden selvitysten mukaan organisaatioilla kuluu jopa satoja päiviä haitallisen toiminnan havaitsemiseen. Tunnusten kalastelukampanjat ovat yksi tavanomaisimmista teistä löytää pääsy suojattavaan tietoon. Pääkäyttäjäoikeudet, robottien ja järjestelmien käyttämät tunnukset tai avaimet ovat haluttuja kohteita.”

Usein ensimmäiset viitteet tapahtumista saadaan käyttäjän päätelaitteista. Organisaatioiden on ympäri vuorokauden pystyttävä havainnoimaan poikkeava ja haitallinen toiminta ja reagoimaan siihen. Myös käyttövaltuudet on kyettävä suojaamaan asianmukaisesti.

Kaksi vuosikymmentä digitaalisen tulevaisuuden kehittämistä

Markku Kaskenmaalla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus IT:hen ja tietoturvaan liittyvistä tehtävistä; 14 noista vuosista kului konsulttina erikokoisista organisaatioissa.

“Viihdyn asiakaspalvelutyössä oikein hyvin ja pidän siitä, että työssä näkee monia toimialoja ja erilaisia organisaatioita. Saan yhdistellä opittuja asioita ja jakaa uutta näkemystä asiakkaiden ja toimialojen välillä”, Markku sanoo.

Vuosien varrelle on mahtunut teknisiä asiantuntijatehtäviä, pesti pelitalon tietoturvapäällikkönä, palvelu- ja konsulttiliiketoiminnan kehittämistä ja johtamista sekä hallitusvastuuta. Toimialoista Markulla on tuntemusta erityisesti rahoitusalalta, vähittäiskaupasta, julkishallinnosta sekä telekommunikaatio- ja media-aloilta.

Kyberturvallisuudessa Markkua kiehtoo erityisesti monipuolisuus ja yllättävyys. 

“Alalla on opeteltava ja opittava uutta joka päivä, ja se sopii minulle. On mahtavaa olla aktiivisesti suojaamassa ja kehittämässä digitaalista tulevaisuutta ja yhteiskuntaa.”

“PwC:ssä minua vetivät puoleensa vahva brändi, kansainvälisyys ja samalla paikallisuus, kova osaaminen sekä maine hyvänä työnantajana.”

“Olen erityisen iloinen, että Markku liittyi joukkoomme. Markun osaaminen tukee jatkuvasti kasvavia asiakkaidemme tarpeita erinomaisesti sekä mahdollistaa PwC:n tarjoamien laadukkaiden jatkuvien palveluiden tuottamisen saumattomasti asiakkaillemme. Tämä tukee strategiaamme, jonka mukaisesti me tarjoamme kaikki tarvittavat kyberturvallisuuspalvelut asiakkaillemme. Tukenamme tässä erittäin tärkeässä työssä on myös EMEA-alueen asiantuntemus ja osaaminen, joka on alan kiistatonta kärkeä, kertoo Jani Arnell, joka vastaa PwC:n kyberturvallisuus- ja tietosuojapalveluista. 

 

Jos haluat kuulla tai keskustella lisää digitaalisesta identiteetin hallinnasta, kyberpuolustuksesta tai uhkatiedon hallinnasta, ole yhteydessä!

Markku Kaskenmaa, , puh. 040 4143264
Jani Arnell, , puh. 040 088 2027

Kommentit on suljettu.