PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC:n verotiimeille palkinto erinomaisesta työstä ainutlaatuisessa projektissa

PwC:n yritysverotuksen ja välillisen verotuksen tiimit avustivat Suomen ensimmäisen kelluvan LNG-terminaalin perustamisessa ennätysajassa. PwC verotiimin monipuolinen ja syvällinen osaaminen sekä sitoutuminen projektiin jopa saunan lauteilta eivät jääneet tilaaja-asiakas Gasgridilta huomioimatta: Yhtiö palkitsi PwC:n veropalvelut erinomaisesta työstään harvinaislaatuisen projektin läpiviennissä Vuoden neuvonantaja -palkinnolla.

Haastava, aikataulukriittinen ja uniikki projekti

Gasgrid Finland Oy vastasi yhteistyössä Viron kaasuverkkoyhtiö Eleringin kanssa kelluvan nesteytetyn maakaasun (LNG) terminaalin eli FSRU:n (Floating Storage and Regasification Unit) hankkimisesta ratkaisuna Suomen ja Baltian alueen kaasunsaannin turvaamiselle. Suomen ja Baltian maiden yhteishankkeen aikataulu, erityisesti suhteessa projektin kriittisyyteen oli vaativa, sillä projekti toteutettiin kokonaisuutena ainoastaan seitsemässä kuukaudessa, tavallisen noin kahden-kolmen vuoden sijaan.
Hankkeen haastavuuden ja erityispiirteiden takia projektiin oli valittu mukaan huipputason asiantuntijoita eri toimialoilta. PwC:ltä oli mukana useamman asiantuntijan tiimi vastaten muun muassa projektin johdosta, taloudelliseen mallinnuksesta ja vero- ja tulliriskien tunnistamisesta. Lisäksi hankkeessa oli monipuolinen sidosryhmäverkosto, joka koostui niin kuntatason virkamiehistä kuin energiaviraston asiantuntijoista ja turvallisuusviranomaisista.

PwC:n yritysverotuksen ja välillisen verotuksen tiimit avustivat asiakasta paitsi verotuksellisten ja tulliin liittyvien riskien havainnoimisessa myös sidosryhmille tiedottamisessa valmistelemalla mm. hallitusmateriaalia.

– Upea vero- ja tullitiimimme sai asiakkaalta erityistä kiitosta niin osaamisestaan kuin tavoitettavuudestaan. Yksi sitoutunut tiimiläisemme oli vastannut asiakkaan puheluun jopa saunan lauteilta perjantai-iltana, PwC:n verotiimistä vastaava partneri Martti Virolainen naurahtaa. Virolainen kertoo, että asiakas erikseen nosti esiin saunatapahtuman palkintojakotilaisuudessa osoituksena erityisenä sitoutumisena projektiin ja tämän vaativiin aikatauluihin.

– Positiivista palautetta tuli myös siitä, että PwC:n verotiimien esittämät havainnot olivat oleelliset, oikea-aikaiset ja näissä oli selvästi selvitetty erityistä huomiota vaativat kriittiset aihealueet. Tiimillemme erityistä haastetta hankkeeseen toi sen ainutlaatuisuus, jolle Suomesta ei löytynyt lainsäädännöllistä vertailukohtaa, Virolainen kertoo.
Verotuksen tiimin työpanokseen tyytyväinen asiakas huomioi PwC:n erittäin kovatasoisen asiantuntijakaartin joukosta palkitsemalla tiimin erityismaininnalla ja kunniakirjalla parhaana neuvonantajana.

PwC:n verotiimiin kuului asiantuntijamme Martti Virolainen, Eija Kuivisto, Juha Laitinen, Kaisa Lamppu ja Valter Sundman.

PwC:n roolista ja saaduista opeista tässä projektissa voit lukea enemmän Uutishuoneeltamme: Kriisitilanne johti Suomen ensimmäisen kelluvan LNG-terminaalin perustamiseen ennätysajassa