PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
23.10.2018|

Pyöräillen syöpää vastaan: Team Rynkeby keräsi ennätyslahjoituksen

Team Rynkeby Finlandin upea kausi huipentui lauantaina 29.9. Sokos Hotel Hamburger Börssissä järjestettyyn päätösgaalaan. Team Rynkeby teki tänäkin vuonna varainkeruuennätyksen: Syöpää sairastavien lasten ja nuorten hyväksi Suomessa lahjoitettiin yhteensä 886 372 euroa. Lahjoituksesta 70 % ohjataan lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehittämiseen Aamu Säätiön kautta, ja 30 % syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemiseen Sylva ry:n kautta.

Team Rynkebyn pyöräilijät Belgian maastoissa

Suomessa Team Rynkeby -joukkueet ovat keränneet vuodesta 2013 lähtien yhteensä yli 2,2 miljoonaa euroa. PwC on ollut mukana tukemassa keräystä alusta asti.

PwC:n Maija Heire osallistui pyöräilyyn ensimmäistä kertaa, Kalle Aavikko oli mukana joukkueessa jo toistamiseen.

PwC:n Maija Heire osallistui pyöräilyyn ensimmäistä kertaa, Kalle Aavikko oli mukana joukkueessa jo toistamiseen. Molemmat aikovat osallistua myös ensi vuonna.

Vuoden ankara harjoittelu huipentuu pyörämatkaan Travemündesta Pariisiin

Team Rynkebyn toiminta keskittyy hyväntekeväisyyteen ja varojen keräämiseen syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi. Vaikka varainkeruu on käynnissä koko vuoden, toiminnan näkyvin osa on pyöräily Pariisiin viikon aikana heinäkuussa. Tiimit treenaavat pyöräilyä varten tiiviisti edeltävän vuoden yksin ja ryhmissä. Vaikka harjoittelu on raskasta, joukkueessa voivat pärjäävät myös vähemmän kokeneet pyöräilijät.

Välillä pohdin mihin olen lähtenyt mukaan. Tuntui ihan mahdottomalta ajatukselta, että vasta-alkaja voisi ajaa seitsemässä päivässä yli 1 000 kilometriä ja päästä Travemündestä Pariisiin. Tunne Pariisissa oli upea ja ällistynyt, toteaa tiimissä ensimmäistä kertaa mukana ollut PwC:n Maija Heire.

PwC:n Kalle Aavikko oli joukkueessa mukana jo toisen kerran.

Fyysiset suoritukset olivat ajoittain raskaita, mutta ne kalpenevat niiden haasteiden rinnalla, joita syöpään sairastuneet lapset ja nuoret joutuvat kokemaan. Jos voimme omilla hetkellisillä ponnistuksilla tuoda heidän tilanteeseensa apua, on raskaskin ylämäki sen arvoinen, Kalle sanoo.