PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
02.10.2023|

Team Rynkeby keräsi merkittävän lahjoitussumman pienten potilaiden hyväksi

PwC Suomi oli tänä vuonna jälleen mukana tukemassa pohjoismaista Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyä. Epävarman taloustilanteen aiheuttamista haasteista huolimatta joukkue keräsi syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi yhteensä 856 662 euroa.

Keräyspotti jaetaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle, jossa tuki kohdistuu lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehitykseen, sekä Sylva ry:lle, jonka tuki menee syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi.

Koska joukkueen jäsenet vastaavat itse treeni- ja matkakulujensa rahoittamisesta, yritysten tuki menee suoraan syöpäsairaiden lasten ja syövän tutkimuksen hyväksi. Eckes-Granini ja muutama suuri kumppani kattaa suurimman osan hankkeen hallinnollisista kuluista. Tänä vuonna vuonna hallintokulujen osuus keräystuloksesta oli ennätyksellisen matala, vain 4,4 %.

Matkassa mukana PwC:läisiä

Kaudella 2022-2023 hyväntekeväisyyspyöräilyhankkeeseen osallistui yli 2000 pyöräilijää ja 500 huoltotiimiläista yhdeksästä maasta. Pyöräilijät jakaantuivat 65 paikalliseen joukkueeseen. 

PwC Suomi toimi tänä vuonna kultasponsorina kahdelle Suomen joukkueelle, Espoolle ja Helsingille. Yhteistyö innoitti myös PwC:läisiä mukaan pyöräilemään. Rekrytoijana työskentelevä Ella Maisonlahti kertoo koko vuoden olleen ikimuistoinen, mukaan lukien heinäkuun Pariisin matka.

– Hyväntekeväisyyskohteet ovat Team Rynkebyn toiminnan keskiössä. Belgian pitkät ylämäetkin tuntuivat vähän kevyemmiltä, kun piti mielessä miksi ja ketä varten tätä tehdään, hän kertoo.

Kuva: Ride Laine