PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
14.10.2019|

Team Rynkebylle ennätyspotti: pyöräilyjoukkue keräsi yli miljoonan euron lahjoitussumman

Team Rynkeby – God Morgon Finland teki historiaa ja haali kasaan ennätyksellisen yli miljoonan euron keräyssumman. Team Rynkebyn Suomen pyöräilyjoukkue keräsi syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi yhteensä 1 107 327 euroa.

Team Rynkeby matkalla kohti Pariisia heinäkuussa 2019

Vuoden kestänyt varainhankinta ja Team Rynkeby God Morgon Finlandin kausi huipentui Oulussa 28.9.2019 järjestettyyn gaalaan, jossa Suomen Lasten Syöpäsäätiö sr:n ja Sylva ry:n edustajat vastaanottivat lahjoitusshekit. Lahjoitussummasta 70 prosenttia (775 129 euroa) ohjataan Aamu Säätiölle lasten syövän tutkimukseen sekä hoitojen kehittämiseen. 30 prosenttia summasta (332 198 euroa) osoitetaan Sylva ry:lle, joka tukee syöpää sairastavia lapsia, nuoria ja heidän perheitään.

Alunperin Tanskasta lähtöisin olevaan Team Rynkeby -pyöräilyyn on osallistunut Suomesta joukkueita jo vuodesta 2013 lähtien. Seitsemän vuoden aikana Suomen joukkueet ovat keränneet yhteensä 3,3 miljoonaa euroa lasten ja nuorten hyväksi. PwC on ollut mukana tukemassa keräystä alusta asti.

Team Rynkeby – God Morgon Finland -tiimit Kansalaistorilla

PwC:n Kalle Aavikko Kansalaistorin kupeessa kesällä 2019. Mukana Helsingin-joukkueessa oli myös entinen PwC:läinen Maija Heire-Aavikko. 

Yli 1 200 kilometriä lasten ja nuorten puolesta

Team Rynkebyn toiminnan tarkoituksena on kerätä varoja syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi. Itse varainkeruu on kestää koko vuoden, mutta kauden ehdoton kohokohta on viikon kestävä pyöräily heinäkuussa Saksan Travemündestä Pariisiin.

Yli tuhannen kilometrin taival ei treenaamatta taitu, joten joukkueet harjoittelevat matkaa varten koko edeltävän vuoden ahkerasti sekä yksin että ryhmissä. PwC:n Team Rynkeby -konkari Kalle Aavikko otti pyöräilyyn osaa jo kolmannen kerran.

Team Rynkebyssä hienointa on vuoden kestävän projekti, jonka aikana kerätään mahdollisimman paljon varoja syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Samalla tutustutaan noin 50:een uuteen ihmiseen, joiden kanssa treenataan ja lopulta pyöräillään Pariisiin viikon aikana. Siinä sivussa keski-ikäistyvä tarkastajakin kohottaa kuntoaan ja lopulta päätyy käyttämään lähes kaiken vapaa-aikansa pyörän päällä. Omalta kohdaltani kolmen vuoden Team Rynkeby -rupeama on ohi ainakin toistaiseksi, mutta onneksi viivan alle jää reilusti yli miljoona euroa hyväntekeväisyyteen”, Kalle kertoo.