PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
04.10.2022|

Tytöt mukaan taloudelliseen päätöksentekoon – PwC:n toimitusjohtajana tänään 16-vuotias Venla Taubert

PwC Suomi on mukana lastenoikeusjärjestö Planin #GirlsTakeover-kampanjassa, jonka tavoitteena on kiinnittää huomio tyttöjen tasa-arvoiseen asemaan ja oikeuksiin. Tänään 4. lokakuuta 16-vuotias Venla Taubert valtaa toimitusjohtajamme Mikko Niemisen paikan. Tuoreessa tehtävässään Taubert pääsee osallistumaan tyttöjen oikeuksia ja taloutta koskeviin keskusteluihin ja vaikuttamaan päivän aikana tehtäviin päätöksiin. 

Tänä vuonna #GirlsTakeoverin teemana on tytöt ja talous. Kampanjaan osallistuvat nuoret tytöt valtaavat poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien paikkoja ja nostavat esiin ajankohtaisia kysymyksiä talouden vaikutuksesta tasa-arvoon ja tyttöjen oikeuksiin. 

PwC Suomen toimitusjohtajan Mikko Niemisen paikan valtaa 16-vuotias lukiolainen Venla Taubert Tampereelta. Koulun ohella Taubert toimii monessa järjestössä kuten nuorisovaltuustossa ja Allianssilla. Taubert toivoo päivän aikana pääsevänsä vaikuttamaan siihen, että PwC:llä ja myös muissa yrityksissä kannustettaisiin nuoria naisia ja tyttöjä hakeutumaan talouden johtopaikoille. 

– Talous ja tyttöjen oikeudet ovat omassa elämässäni tärkeässä arvossa. Ne pidetään usein erillään, vaikka niin ei pitäisi olla. Siihen haluankin päästä itse vaikuttamaan, Taubert kertoo.

Päivän teemana tytöt ja talous

Toimitusjohtaja Taubert aloittaa päivän CEO webcastilla, joka on PwC:llä säännöllisesti järjestettävä koko henkilöstön webinaari. Taubert pitää lähetyksessä puheen, jossa hän ottaa kantaa tyttöjen vähättelyyn talouskeskustelussa. 

Lähetyksen jälkeen Taubert tuo terveisensä PwC:n rekrytointitiimille odotuksista, joita nuorilla on tulevaisuuden työnantajilleen. Lounaalla toimitusjohtaja Taubert käy keskustelua henkilöstöstä kootun Inclusion Teamin kanssa. Tiimin tavoitteena on edistää inklusiivisen eli yhdenvertaisen työyhteisön toteutumista PwC:llä.

Päivä jatkuu podcast-jakson nauhoituksissa, jossa Taubert keskustelee tasa-arvon toteutumisesta PwC:llä yhdessä Mikko Niemisen sekä Inclusion & Diversity Leader Niina Vilskeen kanssa. 

– PwC vaikuttaa laajasti monenlaisiin yrityksiin, joten on tärkeää, että myös sen omissa päätöksissä otetaan huomioon vaikutukset tasa-arvoon, Taubert kommentoi.

Päivän päätteeksi nuori toimitusjohtaja kiertää toimistolla moikkaamassa talon väkeä ja tapaa muiden muassa muutaman PwC:llä työskentelevän tilintarkastajan ja keskustelee heidän kanssaan tilintarkastusalan houkuttelevuudesta. Taubert kokee tärkeänä, että myös tyttöjä ohjataan enemmän talouden johtopaikoille. 

PwC Suomen sitoumus

Osana #GirlsTakeover-päivää PwC Suomi sitoutuu ottamaan aktiivisemman roolin monimuotoisen ja inklusiivisen työyhteisön kehittämisessä. Sitoumuksemme muutoksen edistämiseen pohjautuu toimintamme tarkoitukseen ja arvoihin. 

Konkreettisena osoituksena inklusiivisen työyhteisön edistämiseen panostamme henkilöstömme osaamisen kehittämiseen ja koulutukseen käynnistämällä Inclusive Mindset learning path -koulutuksen tilikaudella 2023. Olemme sitoutuneet siihen, että 75 % koko henkilöstöstämme suorittaa koulutuksen ydinsisällön tilikausien 2023 ja 2024 aikana. 

Tämä koulutus lisää meidän kaikkien tietoisuutta monimuotoisuudesta ja antaa käytännön oppeja siihen, miten me voimme toimia arjessa kaikki ihmiset huomioiden ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta työyhteisössämme, Vilske kommentoi. Jotta voimme kehittyä ja saada muutosta aikaan, meidän on osattava haastaa omia toimintatapojamme ja ajattelumallejamme, hän jatkaa.

Myös PwC Suomen hallitus ja johtoryhmä ovat sitoutuneet suorittamaan Inclusive Mindset -koulutuksen ydinsisällön syksyn 2022 aikana.