PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Vuoden 2019 Kasvunrakentaja on Smartly.io – ainutlaatuisella asiakaskokemuksella voittoon

Pääomasijoittajat ry:n ja PwC:n Kasvunrakentaja-kilpailun finaalin voittajaksi on valittu Smartly.io. Finalistikolmikon kirkkaimmaksi kasvutarinaksi noussut Smartly.io  tunnetaan kotimaisen teknologia-alan ainutlaatuisena kasvurakettina. Yhtiön kasvutarinassa on ollut oleellisesti mukana myös kotimainen pääomasijoitusyhtiö Lifeline Ventures.

Vuoden 2019 Kasvunrakentaja on Smartly.io

Kasvunrakentaja-kilpailu etsii vuosittain yli 600 suomalaisen pääomasijoitetun kohdeyhtiön joukosta vuoden vaikuttavinta kasvutarinaa, johon liittyy korvaamattomana osana tiivis yhteistyö ja kasvun luominen yhdessä kotimaisen pääomasijoittajan kanssa. Kasvunrakentaja-kilpailun teemoina olivat tänä vuonna vastuullinen kasvu ja rohkea kansainvälistyminen, sekä erityisesti nykypävänä tärkeä asiakaskokemus.

Kilpailun tuomaristo koostui tänä vuonna kolmesta pääomasijoitusalan vaikuttajasta ja asiantuntijasta. Vaken hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen, Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimittaja Tuomas Niskakangas sekä Teknologiateollisuuden johtaja Laura Juvonen valitsivat kilpailun voittajan Pääomasijoittajien Kevätseminaarissa torstaina 4.4. Voittajan kasvutarinaa kehuttiin erityisesti onnistuneesta ja kasvun mahdollistaneesta asiakaskeskeisyydestä.

“Tuomariston asetti tärkeimmäksi kriteerikseen tänä vuonna asiakaskeskeisyyden – tulevaisuudessa asiakas vie. Maailmanluokan asiakaskokemus on avain tulevaisuuden menestykseen, ja sen on Smartly todellakin tiiminsä kanssa saanut aikaan. Se on vaatinut hurjasti tekemistä ja työtä koko tiimiltä. Smartlyn huikeassa kasvutarinassa alussa asti ovat olleet keskiössä ihmiset; niin asiakkaat kuin itse tiimikin. Myös pääomasijoittajan rooli on tukenut tätä ihmiskeskeistä ajattelua. Lifeline Ventures nimenomaan uskoi ja sijoitti perustajatiimiin, ja sparrasivat heitä löytämään sen parhaan liikeidean”, kiteyttää tuomariston puheenjohtaja Laura Juvonen Smartly.ion kasvutarinan menestysainekset.

Kasvuraketiksikin kutsuttu Smartly.io on vain parissa vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen potentiaalisimmista kasvuyrityksistä, jonka asiakaskuntaan kuuluu Airbnb:n ja Uberin kaltaisia huippuyrityksiä 700 muun kansainvälisen asiakkaan rinnalla. Vuonna 2013 alkunsa saanut markkinointiteknologiaa kehittävä ohjelmointiyhtiö on yksi Lifeline Venturesin useista onnistuneista sijoituksista. Lifeline Venturesin tukemana Smartly.io ponkaisi yli 46 miljoonan euron liikevaihtoon hieman alle viidessä vuodessa.

“Tämä on iso kunnianosoitus Smartlylle – kiitos tästä kaikesta menee koko tiimille, jotka ovat olleet rakentamassa yhteistä menestystarinaa”, ilahtuu Anssi Rusi, Smartly.ion COO.

“Smartly oli jo sijoitusvaiheessa jotain ennennäkemätöntä. Smartlylla on mieletön asiakaskeskeisyys ja osaava tiimi kehittämässä siitä jatkuvasti parempaa. On ollut loistavaa tehdä töitä näin ratkaisukeskeisen tiimin kanssa, jonka kanssa on ollut alusta asti vahva luottamus. Sen avulla olemme pystyneet menestymään nopeasti muuttuvassa liiketoiminnassa”, hehkuttaa Lifeline Venturesin partneri Petteri Koponen.

Kasvunrakentaja 2019 -kilpailun finaalissa kilpailivat Smartly.ion ohella myös Nexit Venturesin aikaisemmin omistama, älykkäitä wifi-verkkojen suunnittelu- ja mittausohjelmistoja valmistava Ekahau sekä Intera Partnersin rakennuskonealan rohkea herättelijä Renta.

Kasvunrakentaja-kilpailun finaaliin valittiin tänä vuonna yhtiöitä, jotka ovat kasvaneet vastuullisesti ja kansainvälistyneet rohkeasti. Finaaliin valituilla yhtiöillä on myös kaikilla ollut erityisen onnistunut yhteistyötaipale pääomasijoittajansa kanssa.

”Tämä on aivan häkellyttävä Suomesta peräisin oleva menestystarina. Harvat jos mitkään firmat ovat näin nopeasti pystyneet rakentamaan näin hyvän asemat nopeasti kasvavalla ja muuttuvalla alalla, ja saamaan näin hyviä asiakkaita ja kumppaneita. Smartly.io on myös pystynyt yhdistämään räjähdysmäisen kasvun erittäin hyvään kannattavuuteen”, tiivistää Hannu Suonio, PwC:n Private Equity Leader.

 

Lisätiedot:

Pia Santavirta
Pääomasijoittajat, toimitusjohtaja
+358 40 5467 749
pia.santavirta@paaomasijoittajat.fi

Hannu Suonio
PwC, Private Equity Leader
+358 40 511 9324
hannu.suonio@pwc.com