33,6 miljoonaa askelta toiveikkaamman tulevaisuuden puolesta – PwC liikkui Tukikummien ja nuorten hyväksi
Liikunta ja hyväntekeväisyys yhdistyivät kevään #Steps4Tukikummit-kampanjassa, joka innosti suomalaisia työyhteisöjä liikkumaan vähävaraisten lasten ja nuorten tueksi.

Liikunta ja hyväntekeväisyys yhdistyivät kevään #Steps4Tukikummit-kampanjassa, joka innosti suomalaisia työyhteisöjä liikkumaan vähävaraisten lasten ja nuorten tueksi.
Yli 5 000 työntekijää PwC:ltä, CapManilta, Otava-konsernista, Aktiasta ja SAM Headhunting Finlandista osallistui kevään kampanjaan, johon yritykset sitoutuivat halusta edistää sekä henkilöstön hyvinvointia että yhteiskunnallista vastuullisuutta.
Osallistujat keräsivät liikuntasuorituksia, jotka muuntuivat euroiksi Tukikummit-säätiölle – apua ohjataan suoraan nuorille harrastus- ja välinekuluihin. Kampanja huipentui lauantaina 17. toukokuuta Helsinki City Running Day -tapahtumaan.
”Olen ylpeä työntekijöidemme aktiivisuudesta ja halusta tehdä hyvää: olemme keränneet Tukikummeille yhteensä jo yli 110 000 euroa. Toivon, että olemme esimerkillämme inspiroineet vieläkin useampia yrityksiä lähtemään mukaan tähän tärkeään kampanjaan”, PwC:n toimitusjohtaja Kauko Storbacka sanoo.
”On ollut ilo nähdä, kuinka voimakkaasti #Steps4Tukikummit-kampanja on kasvanut. Se yhdistää liikkumisen, yhteisöllisyyden ja auttamisen sekä tuo samalla todellista tukea perheille, joilla ei muuten olisi varaa harrastuksiin”, Tukikummit-säätiön hallituksen puheenjohtaja Joakim Frimodig sanoo.
Konkreettista apua, joka estää syrjäytymistä
Tukikummit-säätiö tukee nuoria, jotka uhkaavat jäädä harrastustoiminnan ulkopuolelle perheen taloudellisen tilanteen vuoksi.
”Harrastaminen ei saisi olla ylellisyyttä, vaan jokaisen lapsen oikeus. Se tukee kasvua, tarjoaa turvallisuutta ja rakentaa itseluottamusta. Olen ylpeä siitä, että kampanja mahdollistaa tämän yhä useammalle yrityskumppaneiden tukemana”, sanoo Tukikummit-säätiön toimitusjohtaja Emilia Åberg.
Suomessa noin joka kymmenes lapsi elää perheessä, jossa tulot eivät riitä edes perustarpeisiin. Samalla harrastusten hinnat nousevat, mikä sulkee yhä useammat lapset toiminnan ulkopuolelle – vaikka harrastaminen on yksi tehokkaimmista keinoista ehkäistä syrjäytymistä.
Toivo elää yhteistyössä – ja siksi se kasvaa
Tänä vuonna kampanja mahdollistaa 150 000 euron tuen lapsille ja nuorille. Tavoitteena on rakentaa pysyvä hyväntekeväisyyden malli, johon yhä useammat yritykset voivat liittyä helposti ja luontevasti. Kun osallistutaan työyhteisöjen kanssa, saadaan myös aikaan enemmän.
