PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Booz & Company osaksi PwC:tä

 

PwC:n ja Booz & Companyn yhdistyminen on saatu päätökseen maailmanlaajuisesti. Viranomaiset ovat hyväksyneet kaupan, jossa PwC-ketju ostaa Booz & Companyn maailmanlaajuisesti, ja kaikki ehdot kaupalle on täytetty. Booz & Company on nyt virallisesti osa PwC:tä.

Booz & Companyn liiketoiminta saa samalla uuden nimen Strategy& (lausutaan Strategy and). Yrityskaupan johdosta Booz & Company -nimen käyttö ei ole sallittua lyhyen siirtymäajan jälkeen. Uutta nimeä käytetään rinnakkain PwC:n nimen ja brändin kanssa. Se kuvaa Booz & Companyn vahvaa strategiaosaamista ja etuja, joita Booz & Company tuo PwC-ketjulle sekä sen asiakkaille ja sidosryhmille.

PwC-ketjun pääjohtaja Dennis Nally toivottaa Strategy&-tiimin tervetulleeksi PwC-ketjuun. “Tämä on meille, asiakkaillemme ja sidosryhmillemme tärkeä askel. Yritykset ja organisaatiot hakevat jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä oikeaa strategiaa ja kykyä viedä se käytäntöön. PwC ja Strategy& vastaavat tähän tarpeeseen tarjoten ainutlaatuista arvoa, houkutellen parhaat osaajat ja auttaen asiakkaita rakentamaan omia kyvykkyyksiään maailmanlaajuisesti.”

“PwC:n ja Strategy&:n yhdistymisellä näytämme tietä globaalilla konsultointitoimialalla”, Dennis Nally lisää.

”Liitymme ilolla osaksi PwC-ketjua, joka on alansa johtava toimija maailmanlaajuisesti. Yhdistymisen ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme ja henkilöstöllemme yhä laajemmat ja paremmat edellytykset strategian luomiseen ja tulokselliseen toteuttamiseen”, Cesare R. Mainardi, Strategy&:n toimitusjohtaja, sanoo.

“Strategy& tuo PwC:n laajaan neuvontapalvelutarjontaan 100 vuoden kokemuksensa käytännönläheisestä strategiakonsultoinnista. Nyt voimme vastata asiakkaidemme kysyntään täydellä ”strategiasta toteutukseen”-palveluvalikoimalla. Meillä on osaaminen ja resurssit auttaa yrityksiä strategian suunnittelusta sen toteutukseen ja tuloksiin asti. Tämä on mielenkiintoinen mahdollisuus.”

PwC Suomen toimitusjohtajan Kim Karhun mukaan yritykset kohtaavat jatkuvasti uusia haasteita ja organisaatioiden kyky toteuttaa strategioita käytännössä yli liiketoiminta- ja maarajojen on kriittistä menestymisen kannalta.

”Strategy& vahvistaa nykyistä osaamistamme konsultoinnissa, minkä ansiosta voimme tukea asiakkaitamme vielä paremmin aina strategian kehittämisestä käytännön toimeenpanoon niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti”, Karhu sanoo.

Suomen Strategy&:n partnerin Hannu Suonion mukaan PwC:n ja Strategy&:n strategista neuvonantoa tarjoavat asiantuntijat ymmärtävät strategian toteutukseen liittyvät mahdollisuudet ja riskit – yhtä lailla kuin toteutusta tukevat asiantuntijat ymmärtävät koko strategisen kontekstin.

”Tarjoamme asiakkaillemme käytännönläheistä strategista neuvonantoa”, Suonio kiteyttää.

PwC Strategy&:n hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty Tony Poulter, PwC:n globaali konsultointiliiketoiminnan vetäjä ja partneri. Strategy&:n toimitusjohtajana toimii Cesare Mainardi, joka on toiminut Booz & Companyn toimitusjohtajana viimeiset kaksi vuotta.

***

Faktalaatikko: Strategy&

Mikä

 • Strategy& on aiemmin tunnettu nimellä Booz & Company ja on nyt osa PwC-ketjua.
 • Lyhyen siirtymäjakson jälkeen Booz & Company ei saa juridisista syistä enää käyttää nykyistä nimeään, koska sen omistuspohja on muuttunut.
 • PwC ja Booz & Company noudattavat jatkossa “rinnakkaisbrändi”-strategiaa, jossa Strategy&-brändiä käytetään yhdessä PwC:n nimen ja brändin kanssa.

Kuka

 • Strategy& tuo PwC:n verkostoon 300 partneria ja vanhempaa asiantuntijaa sekä lähes 3000 ammattilaisen vahvuisen henkilökunnan.
 • Strategy& toimii globaalisti yli 50 toimipisteessä.
 • Strategy&:n vuotuinen liikevaihto on yli miljardi dollaria.

Miksi

 • Yritykset ja organisaatiot hakevat jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä oikeaa strategiaa ja kykyjä viedä se käytäntöön – luotettavan, kokeneen ja vastuullisen konsultin avulla.
 • PwC ja Strategy& vastaavat tähän tarpeeseen. Tavoitteena on tarjota ainutlaatuista arvoa, houkutella parhaat osaajat ja auttaa asiakkaita heidän omien kyvykkyyksien rakentamisessa maailmanlaajuisesti.

Milloin

 • PwC:n ostotarjous Booz & Company:sta julkistettiin ensimmäisen kerran 30.10.2013 ja Booz & Company:n osakkaat hyväksyivät kaupan joulukuun loppupuolella 2013.
 • Kaikki vaadittavat viranomaishyväksynnät ja muut ehdot on nyt täytetty ja sopimus on onnistuneesti solmittu.
 • Strategy& julkistettiin huhtikuun 3. päivä 2014.

Lisätietoja:

Kim Karhu, PwC Suomi, toimitusjohtaja, puh. 0500 500 416 (tavoitettavissa 4.4.2014 klo 11.30–14), kim.karhu@fi.pwc.com
Hannu Suonio, Suomen Strategy&, partneri, puh. 040 511 9324 (tavoitettavissa 4.4.2014 klo 11.30 jälkeen), hannu.suonio@strategyand.pwc.com
Kaisa Heikkinen, PwC Suomi, viestintä, puh. 040 533 3553, kaisa.heikkinen@fi.pwc.com

www.pwc.fi/strategyand