PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Liigassa teknologian hyödyntäminen ulottuu myös hallinnon kehittämiseen

Liigan strategia tähtää Suomen vahvimman urheiluelämyksen ja -yhteisön luomiseen. Digitalisaatiota hyödynnetään läpi kaiken toiminnan. PwC:n tarjoamalla sopimusten- ja kokoustenhallintatyökalu MyFilesilla on tässä oma tärkeä roolinsa.

Liigan Antti-Jussi Aron ja Riku Kallioniemen mukaan MyFiles on tehostanut työntekoa.

Liigan vuonna 2017 päivitetty strategia keskittyy vastaamaan median murrokseen ja kuluttajakäyttäytymisen muuttumiseen. Tavoitteena on asiakas- ja fanikokemuksen kehittäminen. Asiakkaita ovat mm. pelaajat ja valmentajat, joiden tarpeisiin kehitetään jatkuvasti työkaluja; jokainen peli tallennetaan ja tapahtumat pilkotaan, ja käytettävissä on kaikki mahdollinen materiaali. Faneille taas tavoitteena on tarjota elämyksiä niin hallilla kuin erilaisissa digitaalisissa kanavissa.

Viihteen, median ja urheilun yhdistäminen on ollut sen verran onnistunutta, että esimerkiksi NHL on katsonut mallia Liigan tekemisestä.

Ajattelutapamme ja resurssimme ovat kohdallaan. Haluamme 15 omistajaseuramme kanssa tarjota yhteisen elämyksen, ja opimme toisiltamme kokemuksia jakamalla. Tavoitamme sesonkina yli 3 miljoonaa suomalaista eri kanavissa”, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toteaa.

Liigan digitaalisen liiketoiminnan johtajana keväällä 2018 aloittanut Antti-Jussi Aro on niin ikään tyytyväinen määriteltyihin digikehityksen askeleisiin.

Tällä kaudella uutta on älykiekko, kun neljällä paikkakunnalla halleissa käytetään paikannusteknologiaa. Liiga halutaan lähemmäs kuluttajaa, ja muun muassa siksi mobiiliin panostetaan entistä enemmän. Tulossa on yhteinen mobiilijulkaisualusta kaikille seuroille ja Liigalle”, Aro kertoo.

Kokous- ja sopimushallinta virtaviivaistui

Teknologiaa ei hyödynnetä pelkästään ulkoisille sidosryhmille tarjottavissa palveluissa, vaan myös organisaation sisällä. Liigan hallitus- ja sopimusasiat hallinnoidaan PwC:n tarjoamassa pilvipohjaisessa MyFiles-palvelussa.

Kutsut hallituksen kokouksiin ja kaikki kokousmateriaalit ovat MyFilesissa. Liitteitä on paljon, joten oikeat versiot löytyvät helposti eikä niitä tarvitse lähetellä sähköpostitse”, Kallioniemi kertoo.

MyFilesissa on myös Liigan ja seurojen sopimushallinta.

Seurat tallentavat pelaajasopimukset MyFilesiin ja hallinnoivat siellä omia dokumenttejaan. Arkistointi ei vaadi paperia. MyFilesin käyttöönotto on tehostanut ja nopeuttanut työskentelyä esimerkiksi monipuolisten hakutoimintojen avulla. Tärkeää on myös, että tietosuoja on huomioitu ja hallinnassa”, Aro toteaa.

PwC:llä on ensisijaisen tärkeää tukea asiakkaitamme hyvän hallintotavan kehittämisessä.

Hyvästä hallinnosta hyötyy niin itse asiakas kuin mekin, sekä suuressa mittakaavassa myös koko yhteiskunta. Tämän takia olemmekin halunneet tuoda perinteisen asiantuntijatyön rinnalle digitaalisen työkalun, joka parantaa ja helpottaa asiakkaidemme arkea. Liigan esimerkki on osoittanut, että tällaisille palveluille on markkinoilla tarvetta”, kertoo Jani Järvensivu PwC:n omistajayrittäjäpalveluista.

 

Haluatko ottaa MyFilesin käyttöösi omassa organisaatiossasi? Aloita 30 päivän ilmainen kokeilujakso suoraan myfiles.pwc.fi tai ota yhteyttä!

 

MyFiles-pilvipalvelumme kattaa metadatapohjaisen sopimusten hallinnan, digitaalisen hallitusportaalin, virtuaalisen datahuoneratkaisun (VDR) ja sähköiset allekirjoituspalvelut. Tietoturvallista palvelua on helppo käyttää kaikilla päätelaitteilla. Palvelu tukee hyvää hallintotapaa ja tehostaa liiketoimintaa vähentämällä kustannuksia, nopeuttamalla prosesseja sekä minimoimalla riskejä. Palvelun kehittäjänä  toimii ContractZen.