PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
04.05.2023|

PwC on Helsinki Priden kumppani 2023 – Tavoitteena inklusiivisempi työyhteisö

PwC Suomi on tänä vuonna ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö Helsinki Priden virallinen Working with Pride -kumppani. Kumppanuus on osoitus yhtiön sitoumuksesta rakentaa inklusiivisempaa, tasa-arvoisempaa sekä yhteenkuuluvutta ja läpinäkyvyyttä vaalivaa kulttuuria.

PwC Suomi on Helsinki Priden ylpeä kumppani. Helsinki Pride on vuosittain järjestettävä Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Pridea vietetään koko kesäkuu, jonka jälkeen tapahtuma huipentuu Pride-viikkoon 26.6.–2.7.2023. Viikko päättyy lauantaina järjestettävään Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Heinäkuun alussa PwC Suomen toimitusjohtajana aloittava Kauko Storbacka kokee, että kumppanuus on osoitus sitoumuksestamme rakentaa jatkuvasti yhä inklusiivisempaa ja tasa-arvoisempaa työkulttuuria.

– Teemme PwC:llä jatkuvasti töitä sen eteen, että jokainen työntekijä kokee tulevansa nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Olemme ottaneet viime vuosina konkreettisia askeleita tämän edistämiseksi, ja aiomme jatkaa tätä työtä myös jatkossa, Kauko toteaa.

Shine – jotta kukaan ei jäisi yksin

Alkuvuodesta 2023 PwC Suomi lanseerasi sisäisen LGBTQ+ -yhteisön oikeuksia edistävän Shine-verkoston. Verkosto on avoin kaikille työntekijöille, ja sen tavoitteena on kehittää PwC:n työkulttuuria suuntaan, jossa jokainen tuleva ja nykyinen PwC:läinen tuntee olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta.

Shine-verkoston tavoitteet ovat linjassa myös Helsinki Priden tämän vuotisen teeman, Riemu ja Kapina, kanssa. Järjestön mukaan “muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme molempia”. Riemulla viitataan iloon ja ylpeyteen, kapinalla puolestaan oikeuteen olla olemassa.

‒ Kenenkään ei pidä joutua piilottelemaan itseään päivääkään, vaan päinvastoin. Kaikkien meistä pitää saada olla ylpeästi ja ilolla oma itsensä, kiteyttää PwC:n Inclusion & Diversity Leader Niina Vilske.