PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

PwC Suomen liikevaihto kasvoi 104,1 miljoonaan

 

PwC Suomen liikevaihto kasvoi 1,2 prosenttia 104,1 miljoonaan euroon (102,8 milj. edellisvuonna) kesäkuussa 2014 päättyneellä tilikaudella. Konsultointipalvelut kasvoivat kaksinumeroisin luvuin. Globaalin PwC-ketjun liikevaihto nousi 6 prosentilla 34 miljardiin Yhdysvaltain dollariin (32,1 mrd).

PwC Suomen toimitusjohtajan Kim Karhun mukaan yritysten heikentynyt kannattavuus Suomessa sekä yleinen epävarmuus maailmantaloudesta heijastuivat myös PwC Suomen liiketoiminnan kasvuun. Yhtiö säilytti edellisvuoden kannattavuustason.

”Meillä oli paljon onnistumisia. Markkinoilla nähtiin useita pääoma- ja yritysjärjestelyitä, ja olimme niissä asiakkaidemme tukena yhä enenevissä määrin. Pääomamarkkinoihin liittyvät palvelut kasvoivatkin merkittävästi tilikaudella”, Karhu kertoo.

”Asiakastyytyväisyyttä ja brändimme vahvuutta kuvaavat mittarimme ovat myös hyvällä tasolla. Jatkoimme panostusta entistä asiakaslähtöisempään toimintatapaan ja kokonaisvaltaisesti laadukkaaseen työhön.”

Konsultointipalveluille kasvava kysyntä

PwC:n palvelualueista liikkeenjohdon konsultoinnin ja yritysjärjestelypalveluiden kysyntä ja siten myös palveluiden liikevaihto kasvoi voimakkaimmin ja kaksinumeroisin luvuin.

”PwC osti keväällä Booz & Companyn maailmanlaajuisesti, minkä yhteydessä Booz & Companyn liiketoiminta sai uuden nimen Strategy&. Strategy&:n hankinta on vauhdittanut konsultointipalvelujemme kasvua, vaikka yrityskauppa ei vielä näykään meidän luvuissa. Yrityskaupan ansiosta meillä on osaaminen ja resurssit auttaa yrityksiä strategian suunnittelusta sen toteutukseen ja tuloksiin asti”, Karhu sanoo.

Asiakkaiden kasvanut tarve verotuksellisissa kysymyksissä näkyi veropalveluiden tasaisena kasvuvauhtina. PwC Suomen suurin liiketoiminta-alue, tilintarkastus, jäi hyvästä markkina-asemasta huolimatta tavoitellusta liikevaihdosta.

”Asiakkaiden luottamus osaamiseemme näkyi markkina-asemamme vahvistumisena listayhtiöiden tilintarkastajana. Myös pienempien omistajavetoisten yritysten tuoma liikevaihto kasvoi. Hintakilpailu tilintarkastuspalveluissa on kuitenkin kovaa, emmekä ole valmiita tinkimään työn laadusta. Meidän pitää kehittää jatkuvasti toimintaamme vastataksemme asiakkaiden odotuksiin”, Karhu sanoo.

PwC tavoittelee alkaneella tilikaudella suurinta liikevaihdon kasvua liikkeenjohdon konsultoinnista ja yritysjärjestelypalveluista.

”Tavoitteenamme on olla asiakkaillemme kestävän kasvun kumppani. Tämä tarkoittaa, että tuemme asiakkaitamme yhä enemmän liiketoiminnan kehittämisessä, kasvussa ja tehostamisessa niin, että tulevaisuuden kasvu on rakennettu kestävälle pohjalle”, Karhu tiivistää.

100 harjoittelijalle tilaisuus

Suomen PwC on suomalaisten partnereiden omistama yhtiö, jolla on toimipisteitä ympäri maan. Sen palveluksessa oli tilikaudella keskimäärin 806 henkilöä (775 edellisvuonna).

”Investoimme tulevaan, ja aiomme rekrytoida alkaneella tilikaudella kymmeniä uusia asiantuntijoita ja noin 100 harjoittelijaa. Harjoittelupaikkojen tarjoaminen on osa vastuullista toimintaamme, joka on meille tärkeää”, Karhu sanoo.

PwC-ketjun kasvu voimakkainta kehittyvissä maissa

Globaalin PwC-ketjun yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi kesäkuussa 2014 päättyneellä tilikaudella 6 prosentilla 34 miljardiin dollariin (32,1 miljardia dollaria edellisvuonna).

PwC:n investoinnit toimintojensa kasvattamiseen kehittyvillä markkinoilla ovat kannattaneet: kasvuvauhti kehittyvissä maissa ylitti kehittyneet markkinat. Suurinta kasvu oli Intiassa (24 %), Kiinassa (11 %) ja Brasiliassa (10 %). Myös kehittyneiden maiden isot PwC-yhtiöt Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Saksassa kasvoivat 4-6 %:n vauhdilla. Liiketoiminta-alueista voimakkaimmin kasvoi konsultointi- ja yritysjärjestelypalvelut.

PwC-ketju aikoo vahvistaa palveluitaan vastaamaan yhä paremmin digitaalisen ajan asiakastarpeita tarjoamalla teknologia-avusteisia palveluita kuten data- ja analytiikkapalveluita sekä kyberturvallisuuteen liittyviä palveluita.

Lisätietoja:

Kim Karhu, toimitusjohtaja, PwC Suomi, puh. 020 787 7212

Kaisa Heikkinen, viestintä, puh. 020 787 7906 / 040 533 3553, kaisa.heikkinen@fi.pwc.com

Vastuullisuuden merkityksestä meille kertoo vuosittain julkaisemamme yritysvastuukatsaus, joka löytyy PwC:n verkkosivuilta osoitteesta www.pwc.fi/yritysvastuu.

Englanninkielinen PwC-ketjun tulostiedote on luettavissa osoitteessa http://press.pwc.com/GLOBAL/News-releases/pwc-fy-2014-global-revenues-increase-6-to-us34-billion/s/86374eed-5206-4dab-bdc0-814418ef6486

PwC:n globaali vuosikertomus löytyy osoitteesta www.pwc.com/annualreview.

PwC Suomen tilinpäätös julkaistaan kokonaisuudessaan keskiviikkona 26.11.2014. Raportti löytyy silloin vuosiraportit-sivultamme: www.pwc.fi/vuosiraportit.

PwC auttaa yrityksiä kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti. Suomessa on yli 800 asiantuntijaa ja toimipisteverkostomme kattaa koko maan. Olemme sitoutuneita tuottamaan laadukasta palvelua liikkeenjohdon konsultoinnin, yritysjärjestelyiden, veroneuvonnan, tilintarkastuksen ja muun varmennuksen alueilla. Ota yhteyttä tai lue meistä lisää: www.pwc.fi.

PwC toimii 157 maassa yli 195 000 asiantuntijan voimin. Nimi PwC viittaa joko koko PwC-ketjuun maailmalaajuisesti tai yksittäisiin jäsenyrityksiimme, joista jokainen on oma juridisesti itsenäinen yhtiönsä. Lisätietoja rakenteestamme löydät osoitteesta www.pwc.com/structure.