PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

KPMG ostaa PwC Julkistarkastus Oy:n

KPMG Oy Ab ostaa PwC Julkistarkastus Oy:n (Julkistarkastus). Julkistarkastuksen osakkeet ovat olleet sen henkilöosakkaiden (70 % osakkeista) ja Suomen PwC:n (PricewaterhouseCoopers Oy, 30 % osakkeista) omistuksessa. Kaupan suunniteltu toteuttaminen on 31.5.2019. Sen jälkeen yhtiö toimii nimellä KPMG Julkistarkastus Oy, ja se on KPMG:n 100 %:sesti omistama tytäryhtiö. Yhtiön asiakkaiden saama palvelu jatkuu ennallaan omistajanvaihdoksesta ja nimenmuutoksesta riippumatta.

Luovumme kaupan myötä kuntien tilintarkastuksesta. Jatkamme julkishallinnon osalta kuitenkin yliopistojen ja valtionhallinnon erityisyhtiöiden tilintarkastajana. Kunnille – kuten muillekin julkishallinnon organisaatioille – tarjoamme edelleen vero- ja lakipalveluita, sisäisen tarkastuksen palveluita sekä muita neuvontapalveluita”, PwC:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen kertoo.

Julkistarkastus jatkaa toimintaansa ja sen asiantuntijat palvelevat asiakkaita myös jatkossa  entiseen tapaan, mutta uudella nimellä. Yhtiön sopimukset ja sitoumukset säilyvät osakekaupan jälkeen entisellään, eikä kaupalla ole vaikutusta työntekijöiden työsuhteisiin.

Kasvava julkishallinnon tarkastustoimintamme saa nyt lisää kokeneita ja osaavia ihmisiä, jotka täydentävät nykyistä liiketoimintaamme. Tämä mahdollistaa entistä paremman valmiuden palvella sekä nykyisiä että uusia asiakkaitamme ja luo hyvän pohjan jatkolle”, kommentoi KPMG Oy Ab:n toimitusjohtaja Kimmo Antonen.

Lisää tietoa:

Mikko Nieminen, toimitusjohtaja, PwC, mikko.nieminen@pwc.com, puh. 050 383 7756
Juha Huuskonen, toimitusjohtaja, PwC Julkistarkastus Oy, juha.huuskonen@pwc.com, puh. 050 434 5573
Kimmo Antonen, KPMG Oy Ab, toimitusjohtaja