PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Laajenna SAP Analytics Cloud:n käyttöä yrityksessäsi

SAP S/4 HANA:ssa SAP Analytics Cloud (SAC) toimii oletusraportointityökaluna. Aikaisemmin kirjoitimme, miten SAC:n käyttöönottoa kannattaa suunnitella ja mitä vaihtoehtoisia reittejä käyttöönotolle löytyy. Tässä kirjoituksessa kerromme, miten voit laajentaa SAC:n käyttöä yrityksessäsi.

Ohjelmiston kehittäminen

SAC kehittyy jatkuvasti – säännölliset päivitykset parantavat ja vahvistavat datan mallinnuksen ja integraatioiden potentiaalia sekä tuovat lisää tehokkuutta päivittäiseen työskentelyyn. Tämän blogin kirjoittamisen aikoihin SAP julkaisee SAC:ille versiopäivityksiä neljännesvuosittain ja korjauspäivityksiä tarpeen mukaan, tyypillisesti kuukausittain. SAC on pilvipohjainen Software as a Service (SaaS) -palvelu, eivätkä versiopäivitykset eivät edellytä asiakkaan puolelta erillistä testausta. Lisäksi uusien toimintojen julkaisussa on turvattu mahdollisesti jo toteuttamiesi ratkaisujen toimivuus niin raportoinnin, analytiikan kuin suunnittelun osalta.

Nopean päivitystahdin vuoksi on tärkeää seurata SAC:in muutoksia ja järjestää suunnittelutyöpajoja. Tämän lisäksi kannattaa aktiivisesti päivittää sisäisiä vaatimusmäärittelyjä ja koulutusmateriaaleja. Esimerkiksi joskus SAC:iin tuodut uudet ominaisuudet voivat mahdollistaa ratkaisuja tarpeisiin, joita ennen on ollut lähes mahdoton tai hyvin vaikea täyttää. Toisaalta voit törmätä tilanteeseen, jossa SAC ei välttämättä pysty vastaamaan vaatimuksiisi. Näitä tapauksia varten SAP on luonut Customer Influence -kanavan, jossa voit esittää pyyntöjä uusista toiminnallisuuksista ja äänestää muiden ehdottamien toiminnallisuuksien puolesta. SAP hyödyntää näitä ehdotuksia SAC:in tiekartan muodostamisessa.

Analytiikan kehittäminen ja infrastruktuurin tarpeet

Ensimmäisten visualisointien kokeilu voi tuoda esille analytiikkatarpeita, jotka vaativat päivityksiä tiedonhallinnan ohjeistuksiin, uusien tietoaineistojen luomista, tietolähteiden lisäämistä (esimerkiksi kolmansien osapuolten riskienhallintaa tai ennusteiden parantamista varten) tai täydentävää koulutusta pääkäyttäjille. Sen lisäksi on tärkeää jatkuvasti tutkia mitä parannettavaa suorituskyvyssä ja tietoturvallisuusvaatimuksissa on.

Datastrategia kokonaisuutena

SAC ei välttämättä yksin voi vastata kaikkiin yrityksesi raportointi- ja analytiikkatarpeisiin. Suosittelemme, että pohdit yrityksesi datastrategiaa kokonaisuutena ja otat huomioon taloudellisen raportoinnin, prosessien valvonnan ja ohjeidenmukaisuuden varmistamisen. Tämä lähestymistapa auttaa tunnistamaan puutteita ja löytämään automatisoituja tapoja korjata niitä SAP-ratkaisujen sekä asiantuntijatiimimme avulla.

Asiantuntijamme auttavat teitä laajentamaan yrityksenne analytiikkakapasiteettia S/4HANA -ympäristössä sekä kehittämään yritykselle sellaista datastrategiaa, jossa käsitellään joustavaa käyttöönottoa, käyttäjäperehdytystä, ylläpitoa ja integraatiota muiden ratkaisujen, kuten SAP Group Reportingin tai Integrated Business Planningin kanssa. Ota yhteyttä!

Tämä blogi on osa SAC-aiheista kirjoitussarjaa. Lue sarjan edelliset osat:

  1. Yksi SAP-ratkaisu sähköiselle laskutukselle ja veroraportoinnille
  2. Kehitä yrityksesi analytiikkakyvykkyyttä S/4HANA -hankkeen yhteydessä: SAP Analytics Cloudin käyttöönoton suunnittelu
  3. SAP Analytics Cloudin käyttöönotto: tuumasta toimeen, suunnitelmasta käytäntöön