PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Muistithan dokumentoida kirjausketjun veroilmoituksen tueksi?

Kirjanpitolain uudistuksen myötä lain sanamuotoon otettiin mukaan vaatimus aukottomasta kirjausketjusta, joka kattaa myös kaiken veroraportoinnin. Käytännössä dokumentaation on tarkoitus osoittaa, miten veroilmoituksen luvut ovat johdettavissa yhtiön virallisesta tilinpäätöksestä, kirjanpidosta tai yksittäisistä kirjanpidon tositteista.

Ajatus on toki ollut olemassa aiemminkin, mutta nyt asiaan on syytä kiinnittää erityistä huomiota, sillä Verohallinto voi pyytää toimittamaan dokumentaation veroilmoituksen tueksi. Jotta Verohallinnon mahdolliseen pyyntöön voidaan reagoida nopeasti, on dokumentaatio oltava valmiina. Dokumentaatio on syytä laatia huolella ja ylläpitää sitä veroilmoituksen rinnalla, sillä asioiden selvittäminen jälkikäteen voi olla työlästä ja aikaa vievää. Verohallinnolle toimitettava dokumentaatio voi myös paljastaa mahdollisia virheitä, jotka aiemmin ovat saattaneet jäädä huomaamatta.

Dokumentaation laadintaan on siis syytä panostaa, jotta dokumentaatio olisi kirjanpitolain mukainen ja palvelisi myös yhtiön omia tarpeita.

Jos tarvitset apua tai vinkkejä dokumentaation laadintaan, olethan yhteydessä!

 

Tilaa asiantuntijoidemme laatima maksuton opas 10 tärppiä yritysveroilmoituksen laatimiseen