PWC Uutishuone
PWC Uutishuone
17.10.2023|

PwC muuttaa Helsingin ydinkeskustaan loppuvuodesta 2026

Liikkeenjohdon konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC Suomen Helsingin-toimisto muuttaa loppuvuodesta 2026 Helsingin ytimeen osoitteeseen Mannerheimintie 14. Toimitilat tulevat uuteen Forumin viereen rakentuvaan Signe-kiinteistöön. Muutto tuo piristysruiskeen Helsingin ydinkeskustaan, sillä uusissa tiloissa työskentelee noin tuhat PwC:n työntekijää.

Havainnekuva_Sponda

Havainnekuva: Sponda.

PwC Suomen Helsingin-toimisto muuttaa Ruoholahdesta ydinkeskustaan. Muuttopäätöstä edelsi mittava toimitilakartoitus, henkilöstökysely ja kilpailutus. Valinnassa painottuivat PwC:n toimitiloille asettamat korkeat laatu- ja vastuullisuusvaatimukset, jotka Signe uudisrakennuksena täyttää.

”Teetimme henkilöstökyselyn, jossa uuden toimitilan suosituimmiksi sijaintipaikoiksi nousivat Helsingin keskusta ja Ruoholahti. Henkilöstölle on tärkeää, että toimitilat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vastuullisuus oli meille myös kriittinen valintatekijä. Mannerheimintien Signe-kiinteistö on suunniteltu korkeimpien ympäristöstandardien mukaisesti, ja se vastasi parhaiten korkeisiin vastuullisuusvaatimuksiimme”, PwC:n operatiivinen johtaja Kati Tammilehto kertoo.

Spondan rakennuttama Signe nousee elinkaarensa lopulla olevan, purettavan toimitilarakennuksen paikalle Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmaan. Kaupunkikuvaa kunnioittavan uudisrakennuksen suunnittelussa on huomioitu sen keskeinen sijainti ja sitä ympäröivien rakennusten mittakaava. Energiatehokkaassa ja elinkaareltaan mahdollisimman vähähiilisessä toimisto- ja liiketilakiinteistössä yhdistyvät kotimainen arkkitehtuuri ja kestävän rakentamisen periaatteet.

“Uskon, että uudet tilat keskeisellä paikalla, erittäin monipuolisten kulkuyhteyksien päässä, palvelevat entistä paremmin niin asiakkaitamme kuin työntekijöitämme. Uudiskohteessa pääsemme myös vaikuttamaan jo suunnitteluvaiheessa tilankäyttö- ja kalusteratkaisuihin. Meille on tärkeää esimerkiksi tilojen muunneltavuus. Pidämme henkilöstömme tiiviisti mukana suunnittelun eri vaiheissa”, Tammilehto sanoo.

Signe-toimisto- ja liiketilakiinteistöhanke tukee Helsingin ydinkeskustan kehitystyötä ja lisää alueen houkuttelevuutta.

”Meitä on Suomen PwC:llä jo yli 1300 asiantuntijaa, joista Helsingissä työskentelee noin tuhat henkeä. Voimme omalla toiminnallamme vahvistaa Helsingin ydinkeskustan elinvoimaisuutta ja palvelujen säilymistä”, Tammilehto toteaa.

Uudishankkeen rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2023 ja hanke valmistuu vuoden 2026 lopulla.