PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Verohallinnolta päivitetty ohje eläkevakuutusmaksuista

Verohallinnon ohjetta Työnantajan ottamat vapaaehtoiset eläkevakuutukset on päivitetty ottamalla korkeimman hallinto-oikeuden kollektiivisesta lisäeläketurvasta antamien ratkaisujen KHO 2018:35, KHO 2018:36 ja KHO 2018:37 linjaukset ohjeeseen mukaan.

Ohjetta on päivitetty kohdan 3.1.5 Vakuutus palkan vaihtoehtona osalta. Työnantajan maksamaa vakuutusmaksua pidetään aina palkkana, jos työntekijällä on mahdollisuus valita palkan maksutavasta rahapalkan ja eläkevakuutuksen välillä. KHO 2018:37 -ratkaisun nojalla vakuutusyhtiön myöhemmin tällaisen vakuutuksen perusteella maksama eläke jää kuitenkin verotuksen ulkopuolelle jo kertaalleen palkkana verotettujen vakuutusmaksujen määrään saakka.

Lisäksi kohtaa on päivitetty lisäämällä KHO:n ratkaisu 2018:35 ohjeeseen. Ratkaisussa on katsottu, että kun yhtiö ei maksanut osakastyöntekijöille lainkaan rahapalkkaa ja huomioon ottaen vakuutusmaksujen suuruus, korvattiin kollektiivisen lisäeläketurvan vakuutusmaksuilla rahapalkan maksua osakastyöntekijöille. Lisäeläketurva oli tapauksessa järjestetty osakastyöntekijöistä koostuvalle henkilöpiirille.

Lue lisää aiheesta aikaisemmasta uutisestamme KHO:lta eläkevakuutusmaksuihin liittyviä päätöksiä.