PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Verohallinnon päätöksiä helpotuksista yrityksille

Verohallinto on antanut päätökset veroilmoituksen antamisajan pidennyksestä ja maksujärjestelyssä noudatettavasta menettelystä. Lisäksi eduskunta on hyväksynyt muutoksen maksujärjestelyn kohteena olevalle verolle maksettavasta viivästyskorosta. 

Tässä artikkelissamme on lisää tietoa Verohallinnon toimenpiteistä yritysten tukemiseksi.

Lisäaika veroilmoituksen antamiseen

Verohallinto on muuttanut veroilmoituksen antamisaikaa niiden yhteisöjen osalta, joiden tilikausi päättyi joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 välillä. Tällaisten yhteisöjen on annettava veroilmoitus aikaisemman neljän kuukauden sijaan viiden kuukauden kuluessa tilikauden päättymiskuukauden lopusta. Yhteisöillä, joiden tilikausi on päättynyt 31. joulukuuta 2019, uusi määräpäivä veroilmoituksen antamiselle on 1. kesäkuuta 2020 (toukokuun viimeisen päivän ollessa sunnuntai).

Helpotukset verojen maksujärjestelyyn

Verohallinto on päätöksellään väliaikaisesti väljentänyt maksujärjestelyn esteitä sekä tiukentanut järjestelyn raukeamisen edellytyksiä. Tarkemmat tiedot löytyvät Verohallinnon sivuilta.

Lisäksi eduskunta hyväksyi 30.4.2020 hallituksen esityksen maksujärjestelyjen kohteena olevien verojen viivästyskoron väliaikaisesti alentamisesta 4 %:iin.

Olemme kirjoittaneet maksujärjestelyn ehtojen helpotuksesta 16.4.2020.