PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

Viron houkuttelevuus ja yritysverotukseen suunnitellut muutokset

PwC:n ajankohtaistilaisuudessa Viron yritysverotuksen muutokset 4.5.2017 suomalaiset vero- ja talousjohtajat kuulivat PwC Viron Hannes Lentsiukselta Viron valmisteilla olevista yritysverotuksen muutoksista ja niiden vaikutuksista. Lisäksi Enterprise Estonian Pilvi Hämäläinen kertoi Viron poliittisista ja taloudellisista tulevaisuudennäkymistä. Tilaisuus tarjosi näkökulmia siihen, millaisiin muutoksiin niin suomalaisten kuin virolaisten yritysten tulee tulevaisuudessa varautua ja kuinka Viro pysyy ulkomaisten sijoittajien mielestä houkuttelevana kohteena myös tulevaisuudessa.

Hannes Lentsius kertoo näkemyksiään Viron mahdollisista yritysverotuksen muutoksista:

Viro – Pieni ja ketterä vientimaa

Pilvi Hämäläinen työskentelee investointineuvojana Enterprise Estonialla. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa taloudellisena neuvonantajana Viron Suomen suurlähetystössä sekä toiminut FECC:n (Finnish-Estonian Chamber of Commerce) hallituksen asiantuntijajäsenenä. Hämäläinen itse tiivistää esityksensä pääpointit näin:

Miltä Viron taloudellinen tulevaisuus näyttää?

”Viron talous näyttää hyvin positiiviselta. Tälle vuodelle on ennustettu yli 2 prosentin talouskasvua – Viro elää viennistä, eli jos Viron tärkeimmillä kauppakumppaneilla Suomella ja Ruotsilla menee hyvin, menee Virollakin hyvin.” Hämäläinen summaa.

Miksi Viro on tulevaisuudessakin houkutteleva kohde ulkomaisten sijoittajien näkökulmasta?

”Viro on pieni ja ketterä maa, jonka talous kasvaa positiivisesti. Viroon on helppo investoida, sillä siellä on osaavaa ja koulutettua työvoimaa, suotuisa infrastruktuuri ja todella toimivat online-palvelut. Viro on vuosien aikana oppinut paljon pohjoismaisilta yrityksiltä ja siellä on tulevaisuudessakin helppo toimia ja operoida. Toisaalta Viro on myös lähellä Suomea, ja läheisyys, yhteinen kulttuuri ja helppo toimintaympäristö tekevät Virosta jatkossakin hyvän investointikohteen”.

Kysyttävää Viron yritysverotuksesta tai muusta verotukseen liittyvästä? Ota yhteyttä!