PWC Uutishuone
PWC Uutishuone

SAP-järjestelmän asetuksiin muutoksia brexitin johdosta

Kerroimme aiemmin, että komissio on julkaissut asetuksen, jossa ilmenevät uudet maakoodit XU (Britannia) ja XI (Pohjois-Irlanti). Suomen tullin tämänhetkisen brexit-tiedotteen mukaisesti Iso-Britanniaan käytettävä maakoodi olisi kuitenkin GB ja Pohjois-Irlannin maakoodi XI. Pohjois-Irlannin maakoodia käytettäisiin Intrastat-ilmoittamisessa ja GB-koodia tulli-ilmoittamisessa. Koodia XU ei otettaisi käyttöön tulli-ilmoittamisessa aiemmin annetuista tiedoista poiketen (lue lisää Pohjois-Irlannin erityistilanteesta).

SAP on julkaissut ohjeistuksen Pohjois-Irlannin maakoodin (XI) käytöstä. XI-maakoodin käyttöä transaktioissa kannattaa määrittää REGION (alue) -asetusten kautta. Arvonlisäverotunnisteiden osalta XI-koodin käyttöönotto vaatii muutoksia toimittajien, asiakkaiden ja liikekumppanien perustietoihin sekä organisaatioyksiköiden (yhtiöiden, tehtaiden, myyntiorganisaatioiden ja osto-organisaatioiden) asetuksiin, jos kyseiset osapuolet ja yksiköt sijaitsevat juuri Pohjois-Irlannissa.

On tärkeä myös ottaa EU-indikaattori pois Yhdistyneen kuningaskunnan maa-asetuksissa. SAP mahdollisesti julkaisee tarkennetut ohjeistukset lähiaikoina. 

 

Lisätietoja:

Jari Kärkkäinen
Tax & Legal Technology
jari.k.karkkainen@pwc.com
020 787 7487

Alexandra Shtromberg
Tax & Legal Technology
alexandra.shtromberg@pwc.com
020 787 7792